Europa pakraupo. Lenkijos kariuomenė ruošiasi panaudoti ginklus  ()

Dar turi pasirašyti prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos parlamentas penktadienį pritarė tam, kad saugumo pajėgos galėtų nebaudžiamai panaudoti letalius ginklus reaguodamos į betarpiškas grėsmes, taip pat ir pasienyje su Baltarusija.

Europos Taryba ir aktyvistai reiškė susirūpinimą tuo, kad policija, pasieniečiai ir kariai dabar galės veikti ir net žudyti be atskaitomybės.

Įstatymo projektas, kurį dar turi pasirašyti prezidentas, buvo pateiktas po incidento, kai prie Baltarusijos sienos buvo mirtinai subadytas lenkų karys.

Varšuva kaltina Minsko sąjungininkę Maskvą bandymais nelegaliai siųsti į Europą tūkstančius žmonių iš Afrikos – skraidinant juos į Rusiją, o tada siunčiant per Baltarusijos sieną su Lenkija.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Universalūs automobilio sėdynių užvalkalai, sulankstomi karučiai, palapinės, išmanieji laikrodžiai, kavos aparatai ir kt. (Video)
3836 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Universalūs automobilio priekinių sėdynių užvalkalai

2) „Drillpro“ - 18V, 2700W smūginis veržliasukis, be baterijų

3) Kavos aparatas

4) „BlitzWolf BW-HL5“ - fantastiško funkcionalumo išmanusis laikrodis

5) „OSCAL“ - sulankstomas metalinis karutis

6) Palapinių rinkiniai - skirti 2-4 asmenims

Išsamiau

Pagal naująjį įstatymą saugumo pajėgoms nebūtų taikoma baudžiamoji atsakomybė už ginklo ar tiesioginės jėgos panaudojimą, jei iškyla grėsmė žmogaus ar šalies saugumui.

Europos Tarybos žmogaus teisių komisaras Michaelas O'Flaherty išreiškė susirūpinimą, kad šis įstatymas galėtų prisidėti prie atskaitomybės trūkumo.

Lenkų teisininkė ir aktyvistė Hanna Machinska penktadienį sakė, kad „nacionalinio saugumo klausimas negali suteikti visiškos laisvės veiksmams, kuriais pažeidžiamos žmogaus teisės“.

 

Anksčiau šį mėnesį Lenkija paskelbė, kad dėl nuolatinių provokacijų sustiprins karinį kontingentą ir gynybinius įtvirtinimus prie savo sienos su Baltarusija.

Birželį pro 5 m aukščio metalinę tvorą, Lenkijos pastatytą 2022-aisiais, buvo mirtinai subadytas vienas lenkų karys. Kariuomenė pranešė ir apie kitus išpuolius prieš kariškius prie sienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(48)
(1)
(47)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()