„Kad yra rusai sužinojo tik lėktuve. Tai buvo elitinis FSB būrys „Alpha“.“  ()

Vokietijoje buvo įkalintas iki gyvos galvos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-05 „Kad yra rusai sužinojo tik lėktuve. Tai buvo elitinis FSB būrys „Alpha“.“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius penktadienį patvirtino, kad Vokietijos per apsikeitimą kaliniais su Vakarais paleistas Vadimas Krasikovas yra Rusijos saugumo tarnybos FSB operatyvininkas.

Maskva taip pat pranešė, kad Slovėnijos paleistų poros po priedanga veikusių šnipų vaikai kad yra rusai sužinojo tik įlipę į lėktuvą, kuriuo buvo grąžinti į Rusiją.

„V. Krasikovas yra FSB darbuotojas“, – penktadienį kalbėdamas su žurnalistais pasakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, pridurdamas, kad jis tarnauja slaptame ir elitiniame būryje „Alpha“.

D. Peskovas taip pat pasakė, kad Krasikovas „tarnavo su kai kuriais prezidento apsaugos darbuotojais“.

[EU+Kuponai] Net iki 1200 m šviečiantis žibintuvėlis, energijos stotelė, baterijų įkroviklis, galinga pompa, SUP irklentė ir trimeris (Video)
2316 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-06/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux FT03“ žibintuvėlis (modelis: SFT40 6500K)

2) „FunWater ACC1420002“ pompa

3) „FunWater SUPFW27B“ pripučiama SUP irklentė

4) „VIOLEWORKS“ - 1000W trimeris, su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

5) „FlashFish“ - 200W energijos stotelė

6) „Astrolux VC04S“ - daugiafunkcis baterijų įkroviklis

Išsamiau

V. Krasikovas Vokietijoje buvo įkalintas iki gyvos galvos už tai, kad viename iš Berlyno parkų 2019 m. nužudė vieną iš čečėnų sukilėlių vadų. Vokietijos teisėjų teigimu, ši žmogžudystė buvo įvykdyta Rusijos valstybės užsakymu.

Dar niekada iki šiol Maskva oficialiai nebuvo patvirtinusi, kad V. Krasikovas yra FSB darbuotojas ir priklauso elitiniam smogikų būriui.

Agentūros „Bellingcat“ pirmiau atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad V. Krasikovas yra susijęs su Rusijos FSB, nors pirmadienį padarytame pareiškime Maskva pirmą kartą viešai patvirtino, jog jis yra FSB agentas.

V. Putinas ketvirtadienį pasveikino iš kalėjimų grįžusius rusus – kai kurie iš jų, jo žodžiais tariant, turi „tiesioginį ryšį“ su kariuomene, – sakydamas jiems, kad „Tėvynė nebuvo jūsų pamiršusi“.

 

D. Peskovas patvirtino, kad Slovėnijos paleista rusų porelė taip pat yra šnipai.

Artiomas Dulcevas ir Anna Dulceva, kurių du vaikai pagal susitarimo sąlygas taip pat buvo išsiųsti į Rusiją, Liublianoje apsimetinėjo pora iš Argentinos – IT paslaugas teikiančios bendrovės ir meno galerijos savininkais.

„Vakar atvykę nelegalų vaikai kad yra rusai sužinojo tik iš Ankaros skridusiame lėktuve. Rusiškai jie nekalba“, – pasakė D. Peskovas.

 

V. Putinas vaikus ant nusileidimo tako Maskvoje pasitiko sakydamas „buenos noches“, kas ispaniškai reiškia „labas vakaras“.

„Nelegalais“ vadinami po priedanga veikiantys rusų šnipai, su suklastotais tapatybės dokumentais metų metus ar net dešimtmečius gyvenantys užsienio šalyse ir renkantys informaciją, kurią siunčia namo į Maskvą.

Per istorinį apsikeitimą kaliniais, kurio metu Maskva paleido JAV piliečius Evaną Gershkovichių, Paulą Whelaną ir Alsu Kurmaševą bei būrį rusų disidentų ir aktyvistų, buvo paleista ir dešimt rusų – aštuoni kaliniai ir du vaikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Jūras Barauskas
(5)
(14)
(-9)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()

Susijusios žymos: