„Tai istorinė pergalė.“ Putinas gavo kvietimą. Gali būti galingi įvykiai  (2)

Tai būtų galinga žinia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ambasada Meksike trečiadienį paprašė Meksikos vyriausybės suimti Rusijos vadovą Vladimirą Putiną, jei jis atvyktų į išrinktosios prezidentės Claudijos Sheinbaum inauguraciją, į kurią yra pakviestas, praneša ELTA.

Kyjivo delegacija, V. Putiną pavadinusi „karo nusikaltėliu“, taip pat padėkojo Meksikai už Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui išsiųstą kvietimą dalyvauti spalio 1 d. įvyksiančioje ceremonijoje.

„Esame įsitikinę, kad Meksikos vyriausybė bet kuriuo atveju paisys tarptautinio arešto orderio ir perduos minėtąjį (V. Putiną) Jungtinių Tautų teisminei institucijai Hagoje“, – teigiama Ukrainos ambasados pranešime.

[Vokietija] Mažiausia kaina šiais metais! Fantastiški 4in1 suvirinimo aparatai. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
3084 2

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

2023 m. kovą Tarptautinis Baudžiamasis Teismas išdavė V. Putino arešto orderį pagal jam pareikštus kaltinimus dėl karo nusikaltimų, 2022 m. vasarį prasidėjusios Maskvos invazijos metu priverstinai deportuojant ukrainiečių vaikus į Rusiją.

Juanas Ramonas de la Fuente, C. Sheinbaum vyriausybėje pretenduojantis tapti naujuoju užsienio reikalų ministru, pasakė, kad pakviesti kiekvienos šalies, su kuria Meksika palaiko diplomatinius santykius – taigi ir Rusijos bei Ukrainos – vadovus į inauguraciją yra „standartinis protokolas“.

 

C. Sheinbaum – pirmoji moteris, užimsianti Meksikos prezidento postą, – laimėjo istorinę pergalę birželio 2 d. Meksikoje įvykusiuose visuotiniuose rinkimuose, o jos šešerių metų kadencija turi prasidėti spalį.

Be kitų pasaulio šalių vadovų, su pergale ją pasveikino ir V. Putinas bei V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Jūras Barauskas
(101)
(1)
(100)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai (2)