Rusija be rusų? „Karas augančią krizę paverčia katastrofa“  ()

Rusija traukiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Demografijos problemą Rusija turi nuo sovietinių laikų ir vis dar negali jos išspręsti. Galbūt išpuolio prieš Ukrainą laikas nebuvo atsitiktinis. Demografija kelia rimtą grėsmę dėl nenumatytų karo išlaidų įsitempusiai Rusijos ekonomikai, kuriai trūksta darbo jėgos visuose sektoriuose.

Vašingtone įsikūrusio analitinio centro „Atlantic Council“ ekspertas Harley Balzeris rašo apie šį atvejį. Jis cituoja JT modelį, paremtą Pasaulio banko duomenimis. Pasak jo, iki 2100 m. Rusijos gyventojų skaičius sumažės nuo dabartinių 146 mln. iki 74-112 mln. gyventojų, t. y. sumažės 25-50 proc. Gyventojų skaičiaus augimas jau daugelį metų mažėja.

[EU+Kuponai] Karinio tvirtumo GPS išmaniojo laikrodžio premjera, 3in1 sulankstomas belaidis įkroviklis, žaidimų konsolė, žibintuvėlis, TWS ausinės ir planšetės (Video)
2663 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-iw30“ - 3in1 sulankstomas belaidis įkroviklis

2) 800 retro žaidimų delninė konsolė

3) „Astrolux HM01“ žibintuvėlis

4) „BlitzWolf BW-FYE16 Plus“ - TWS ausinės su įspūdingu LED ekranu

5) „Zeblaze Stratos 3 Ultra“ - karinio tvirtumo GPS išmanusis laikrodis

6) „N-One NPad Pro“ - 8+128GB, 4G LTE, 10,4 2K ekrano Android planšetė

Išsamiau

Šis mažėjimas susijęs su mažėjančiu etninių rusų skaičiumi ir didėjančia kultūrine bei religine įvairove, kuri Rusijos atveju nebūtinai yra geras dalykas, atsižvelgiant į gyventojų pragyvenimo lygį ir stiprias ksenofobines gyventojų nuotaikas.

Be to, šie pokyčiai atsilieps dešimtmečius, kaip parodė padėtis po Antrojo pasaulinio karo. Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 m. vasario mėn. žuvo arba buvo sužeista daugiau kaip 300 000 karių. Dar milijonas, JAV žvalgybos vertinimais, pabėgo iš šalies bijodami karo ar šaukimo į kariuomenę.

 

Kaip teigia autorius, puolimo prieš Ukrainą laikas galėjo būti neatsitiktinis, kai ankstesnės vyriausybės programos, skirtos nepalankiai demografinei padėčiai pakeisti, žlugo. Kartu „karas augančią krizę paverčia katastrofa“, sakoma pranešime.

„Jei Rusijos vadovybė nesukurs ir nefinansuos veiksmingesnės politikos, vienintelis gyventojų skaičiaus mažėjimo sprendimas bus ne Rusijos teritorijų įtraukimas ir (arba) imigracija iš Afrikos ir Azijos“, – rašoma ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()