„Visoje Skandinavijos šalyje šaudymai ir sprogdinimai.“ Skelbiamas pavojus  ()

Tikisi sustabdyti smurto plitimą savo teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį Danija pranešė griežtinanti pasienio su Švedija kontrolę dėl pastarosiomis savaitėmis atsinaujinusio ir į Daniją išplitusio Švedijos gaujų smurto.

Suėmus švedus, įtariamus keliais smurtiniais nusikaltimais Danijoje, Kopenhaga pareiškė, jog tikisi sustabdyti smurto plitimą savo teritorijoje.

„(Danijos) policija nusprendė sustiprinti kontrolę prie Švedijos sienos“, – televizijai TV2 sakė Danijos teisingumo ministras Peteris Hummelgaardas. „Prieš pat vasaros atostogas Danijos parlamentas patvirtino (...) daugybę priemonių, susijusių su gaujomis, (...) suteikiančių policijai naujų ir geresnių įrankių kovoti su organizuotu nusikalstamumu“, – sakoma jo ministerijos paskelbtame pareiškime. „Šiandien varžtus priveržėme dar labiau“, – sakė ministras.

Monitorius, kokio dar nesu matęs: 4K raiška, 42 coliai, OLED, ir fantastiškai gera vaizdo kokybė („Philips Evnia 42M2N8900 – Series 8000“ apžvalga)
3647 1

Šis naujausios Philips Series 8000 serijos monitorius išties yra daugeliu požiūrių įspūdingas ir nepaprastas gaminys. Tik rezervuokit jam vietos ant savo stalo.

Išsamiau

Policijos kontrolė bus sustiprinta traukiniuose, kertančiuose Oresundo sąsiaurį tarp pietinio Švedijos miesto Malmės ir Danijos sostinės Kopenhagos, tai pagrindinis kelias tarp abiejų šalių. Kontrolė stiprinama ir ant Oresundo kelio tiltu, jungiančiu abu miestus, ten, be kitų priemonių, bus pasitelktos stebėjimo kameros.

Nuo balandžio mėnesio Danijoje 25 bylose, susijusiose su organizuotu nusikalstamumu, figūravo švedai, ketvirtadienį žurnalistams sakė P. Hummelgaardas. Pastarosiomis dienomis trys švedai – visi nepilnamečiai – buvo sulaikyti po trijų šaudynių Danijoje.

 

Pastaraisiais metais Švedija kovoja su didėjančiu gaujų smurtu, dabar visoje Skandinavijos šalyje kas savaitę įvyksta šaudymai ir sprogdinimai.

Kiti smurtiniai incidentai, susiję su Švedijos gaujomis, pastaraisiais mėnesiais įvyko Norvegijoje, Turkijoje ir Irake.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Viljama Sudikienė
(17)
(3)
(14)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()

Susijusios žymos: