Lenkija padarė tai, ko nesugebėjo Lietuva. „Tai – stulbinanti pamoka“  (1)

Vokietijos žiniasklaidoje pasipylė pagyros Lenkijai.


Lenkija deeskalavo įtampą Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje
Lenkija deeskalavo įtampą Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje
© Gov.pl (CC BY 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:20220630_Zapora_na_granicy_z_Białorusią_to_wyraz_naszej_skuteczności_i_przewidywalności_004.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vokietijos vyriausybei tai – stulbinanti pamoka“, – rašo „Tagesspiegel“ žurnalistas Christophas von Marschallas, kalbėdamas apie birželį įvykusį prezidento Andrzejaus Dudos vizitą į Kiniją. Pasak analitiko, veiksminga diplomatija nuspręsta deeskaluoti įtampą Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

Iš tiesų, pasak von Marschall, Lenkijos politikai žino, kad Pekinas gali priversti Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką atsisakyti paramos nelegaliems migrantams šalies pasienyje.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8287 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vokiečių žurnalistas, remdamasis pokalbiais su Varšuvos verslo instituto Strateginių studijų centro direktoriumi, pripažino, kad jau po kelių dešimčių dienų efektas buvo pasiektas ir nelegalių migrantų skaičius gerokai sumažėjo: „Tai ties sensacijos riba. (...) Lenkija daro spaudimą Kinijai ir jai pavyksta. Vokietijos vyriausybei tai yra stulbinanti pamoka. Berlynas paprastai delsia grasinti Kinijai represijomis, baimindamasis Kinijos atsakomųjų veiksmų“, – pareiškė von Marschall.

 

Kai Olafas Langas, Mokslo ir politikos fondo (SWP) analitikas, taip pat teigiamai įvertino Lenkijos diplomatijos veiksmingumą, kurio galimai pasimokė iš Lietuvos.

„Lenkija pristatė naują požiūrį, esantį tarp vertybiškai skeptiškos Lietuvos politikos Kinijos atžvilgiu ir tokių šalių kaip Vokietija atsargumo. Požiūris, į kurį galima atsižvelgti ES politikoje Kinijos atžvilgiu“, – padarė išvadą jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(6)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)