„Operacija vyko prižiūrint Zalužnui. Zelenskis bandė atšaukti.“  (3)

Laukiama tyrimo rezultatų.


Dickas Schoofas
Dickas Schoofas
© Sander Heezen, CC0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dick-Schoof-2016.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-19 „Operacija vyko prižiūrint Zalužnui. Zelenskis bandė atšaukti.“  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandų ministras pirmininkas Dickas Schoofas sakė nenorintis komentuoti „Nord Streams“ sprogimų ir pranešimų apie galimą Ukrainos vaidmenį.

Per savaitinę spaudos konferenciją jis teigė, kad Nyderlandų parama Ukrainai nemažėja, praneša  „Ukrinform“.

„Mes palaikome Ukrainą. Mūsų pastangos yra skirtos paremti šią šalį. Laukiame Vokietijos tyrimo rezultatų“, – sakė jis.

Pasak jo, „svarbu sustabdyti Rusijos puolimą prieš Ukrainą Europos ir Nyderlandų saugumo interesais. Tai reiškia, kad parama Ukrainai vykdoma būtent šiame kontekste“.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5354 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Savo ruožtu Nyderlandų užsienio reikalų ministras Kasparas Veldkampas ir Nyderlandų gynybos ministras Rubenas Brekelmansas taip pat sakė, jog laukia tyrimo rezultatų.

R. Breckelmansas taip pat pabrėžė, kad Nyderlandai turėtų ir toliau remti Ukrainą, „nes ši šalis kovoja ne tik už savo išlikimą, bet ir už mūsų saugumą“, – sakė jis.

Kaip pranešama, Nyderlandų kraštutinių dešiniųjų PVV (Laisvės partijos) lyderis Geertas Wildersas kartu su dar dviem partijos nariais paprašė Nyderlandų ministro pirmininko Dicko Schoofo, Nyderlandų užsienio reikalų ministro Kasparo Veldkampo ir Nyderlandų gynybos ministro Rubeno Breckelmanso paaiškinti, ar  buvo žinoma apie galimą Ukrainos vaidmenį „Nord Stream“ sprogdinimuose.

 

2022 metų rugsėjo 26 dieną Baltijos jūros dugne maždaug 80 metrų gylyje buvo sunaikintos trys iš keturių dviejų „Nord Stream“ dujotiekių, skirtų Rusijos gamtinėms dujoms pumpuoti į Europą, gijų. Nukentėjo daugelį metų naudojamas „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“, kuris taip ir nebuvo pradėtas eksploatuoti. Rusija dėl sprogimų apkaltino Ukrainą ir JAV.

Ukrainos valdžia neigė savo dalyvavimą. Tai pareiškė prezidentas Volodymyras Zelenskis ir valstybės žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas. Bendrininkavimu apkaltinta Lenkijos pusė taip pat neigė savo dalyvavimą.

 

„Spiegel“ pranešė, kad ukrainietis, kurį Vokietija ketino suimti Lenkijoje už dalyvavimą dujotiekio „Nord Stream“ susprogdime, paliko Lenkijos teritoriją, nes tikriausiai buvo įspėtas apie suėmimą.

Rugpjūčio 15 d., ketvirtadienį, „The Wall Street Journal“ pranešė, kad aukščiausi Ukrainos pareigūnai dalyvavo susprogdinant dujotiekį Baltijos jūroje. Visų pirma prezidentas Volodymyras Zelenskis tariamai patvirtino „Nord Streams“ detonavimo operaciją, o paskui nesėkmingai bandė ją atšaukti. Esą operacija vyko prižiūrint buvusiam vyriausiajam ginkluotųjų pajėgų vadui Valerijui Zalužnui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(17)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)