Atėjo į pagalbą, kai labiausiai reikėjo. Sąjungininkai davė galingą atsaką Ukrainos priešams  ()

Europos Komisija išnagrinėjo Vengrijos ir Slovakijos skundus.


Ukrainos vėliava
Ukrainos vėliava
© UP9, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Ukraine.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisija išnagrinėjo Vengrijos ir Slovakijos skundus dėl Rusijos bendrovės „Lukoil“ naftos tranzito nutraukimo, Ukrainai įvedus jai naujas sankcijas.

Europos Komisija nemato pagrindo šių šalių nerimui, „Radio Svoboda“ sakė EK viceprezidentas Valdis Dombrovskis.

„Ištyrėme Ukrainos sankcijų poveikį Rusijos energijos tiekėjui „Lukoil“ ir surinkome informaciją iš visų pusių – Slovakijos, Vengrijos, taip pat Ukrainos ir Kroatijos, kad susidarytume išsamų ir tikslų situacijos vaizdą... Naftos tiekimas „Družba“ naftotiekiu tęsiasi ir šiuo metu problemų su jų saugumu nėra“, – pažymėjo V. Dombrovskis.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3516 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Europos Komisija taip pat teigia gavusi Ukrainos valdžios patvirtinimą, kad naftos tranzitas iš Rusijos į Vengriją ir Slovakiją tęsiasi, nes „Lukoil“ nėra jos savininkas.

„Mes ir toliau atidžiai stebime situaciją ir aktyviai dirbame su suinteresuotomis valstybėmis narėmis ieškodami alternatyvių sprendimų, įskaitant „Janaf“ Adrijos jūros naftotiekį. Žvelgiant plačiau, atnaujinome savo raginimus valstybėms narėms paspartinti pastangas sumažinti savo priklausomybę nuo Rusijos iškastinio kuro“, – pridūrė V. Dombrovskis.

Kaip pranešama, rusiškos naftos tranzito apimtys į ES šalis Ukrainos naftotiekio „Družba“ dalimi liepą padvigubėjo, nepaisant Vengrijos ir Slovakijos skundų, kurios kaltino Ukrainą taikant sankcijas Rusijos bendrovei „Lukoil“. Taigi liepos mėnesį Rusijos naftos tranzitas per Ukrainą siekė 1,09 mln. t, o birželį – 0,54 mln. t.

 

2024 metų birželio pabaigoje Ukrainos nacionalinio saugumo tarybos sugriežtintos sankcijos Rusijos bendrovei „Lukoil“ užblokavo jos naftos tranzitą į Vengriją ir Slovakiją naftotiekiu „Družba“.

 

Dėl šios priežasties Vengrija ir Slovakija apskundė Ukrainą Europos Komisijai dėl Rusijos „Lukoil“ naftos tranzito draudimo. O Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico pagrasino sustabdyti dyzelinio kuro eksportą į Ukrainą dėl Rusijos „Lukoil“ naftos tranzito sustabdymo „Slovnaft“ naftos perdirbimo gamyklai.

Nuo 2022 metų gruodžio 5 dienos galioja dalinis Rusijos naftos importo į ES embargas. Tačiau tai netaikoma tiekimui naftotiekiu „Družba“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()