„Leiskit. Žvalgyba pasiruošus.“ Internautai pašėlo. Ką skelbia Kovalenko (Video)  ()

Platforma yra vertingas informacijos šaltinis.


V. Putinas
V. Putinas
© premier.gov.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_talks_on_a_phone_(cropped1).jpeg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ generalinis direktorius suimtas Prancūzijoje. Ukraina atskleidžia, kad Rusija šioje platformoje užverbavo sabotažo aktų vykdytojus. 

Socialinė žiniasklaida jau yra neatsiejama žmonių gyvenimo dalis, kanalas, leidžiantis jungtis į grupes ir spontaniškai komentuoti mus supančią tikrovę. Kaip ir viskas, ji turi savo tamsiąją pusę. Bet ar tai reiškia, kad ją reikia cenzūruoti ar net uždrausti? Nuomonės šiuo klausimu skiriasi.

Šios neabejotinai svarbios diskusijos vėl įsiplieskė, kai Prancūzijoje buvo sulaikytas socialinio tinklo „Telegram“ įkūrėjas Pavelas Durovas, turintis ir Rusijos, ir Prancūzijos pilietybę. Jis ten skrido, nors žinojo, kad šioje šalyje yra ieškomas už nebendradarbiavimą su teisėsaugos institucijomis, kurios norėjo iš „Telegram“ vadovų gauti nusikaltimus darančių vartotojų duomenis.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Kaip pranešė AFP, remdamasi tyrėjais, tai susiję su tokiomis rimtomis problemomis kaip terorizmas, prekyba narkotikais, sukčiavimas, pinigų plovimas ir pedofilinio turinio platinimas. Pasak prancūzų tyrėjų, P. Durovas nepadėjo sugauti vartotojų, kurie naudojosi tokiai veiklai jo socialine platforma.

Internautai išprotėjo. Vieni džiaugiasi, kad ateina „Telegram“ pabaiga, kiti stebisi, ar nesusidursime su progresyvia interneto cenzūra įvairiais pretekstais. Tuo tarpu Ukrainos atstovai prabilo apie „Telegram“. Pasirodo, nors jie ir patvirtina, kad šia platforma naudojasi nusikaltėliai, tačiau nenori, kad ji būtų likviduota ir ribojama, nes jos egzistavimas, kita vertus, leidžia vykdyti žvalgybinę veiklą ir sužinoti apie nusikaltėlių ketinimus.

 

Kaip patikslino Kovos su dezinformacija centro vadovas Andrijus Kovalenko, Rusijos specialiosios tarnybos rengia tolesnius sabotažo veiklą Europoje ir „Telegram“ verbuoja norinčius atlikti tokius veiksmus. Tačiau A. Kovalenko perspėjo nedrausti naudotis platforma „Telegram“, kuri yra vertingas informacijos šaltinis ne tik rusams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()