Ataka prieš atominę elektrinę. Kas vyksta (Video)  ()

„Elektrinėje matė dronų atakų pėdsakus.“


TATENA vadovas Raphaelis Grossi
TATENA vadovas Raphaelis Grossi
© IAEA Imagebank, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rafael_Mariano_Grossi_with_Antonio_Guterres_(00210832)_(52070180943).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-28 Ataka prieš atominę elektrinę. Kas vyksta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinės atominės energijos agentūros TATENA vadovas Raphaelis Grossi, vadovaujantis agentūros misijai, lankėsi Kursko atominėje elektrinėje Rusijoje ir pareiškė, kad ji veikia „labai artimu normaliam“ režimu.

Kaip informuoja „Suspilne“, tai jis pasakė spaudos konferencijoje.

„Kursko AE teritorijoje iš tiesų kilo branduolinio incidento pavojus. Priėmiau Vladimiro Putino pasiūlymą apsilankyti elektrinėje, nes TATENA yra tarptautinė organizacija, atsakinga už branduolinės ir energetinės saugos režimo užtikrinimą objektuose, esančiuose visame pasaulyje“, – sakė TATENA vadovas.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3456 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

R. Grossi teigimu, Kursko atominės elektrinės RVPK tipo reaktoriai neturi apsauginio apvalkalo, su kuriuo yra įrengti saugūs reaktoriai, pagal savo konstrukciją – aktyvioji reaktoriaus zona iš tikrųjų yra įprastame pastate.

Jis pabrėžė, kad TATENA nori „užkirsti kelią atakai prieš Kursko AE“.

„Mano vizito tikslas buvo asmeniškai įvertinti situaciją Kursko AE, o kartu su kolegomis iš Rusijos rasti tam tikrą situacijos sprendimą. Pagal tai, ką pavyko pamatyti šiandien AE, galiu pasakyti, kad ji veikia režimu, labai artimu įprastam“, – sakė R. Grossi.

 

TATENA vadovas taip pat pažymėjo, kad „elektrinėje matė dronų atakų pėdsakus“.

„Kaip generalinis direktorius, aš rimtai žiūriu į šį klausimą, jei jis susijęs su žmogumi, į kurį reikia nukreipti pirštą ir apkaltinti. Tačiau galiu pasakyti vieną dalyką – mes tai svarstome šio karo kontekste“, – sakė jis.

 

R. Grossi taip pat pažymėjo, kad nekorektiška lyginti Černobylio ir Kursko AE.

„Kursko AE tikrai yra toks pats reaktorius be apsaugos. Pataikius į aktyviąją zoną, sunku pasakyti, ar situacija bus tokio pat masto kaip per Černobylio avariją. Siekiant užkirsti kelią branduolinei nelaimei, reikia atsižvelgti į 5 TATENA nustatytus principus“, – sakė jis.

R. Grossi pridūrė, kad kitą savaitę jis bus Ukrainoje, o tada vėl atvyks į Rusiją.

„Su ponu V. Zelenskiu kalbėsime apie situaciją ZAE. Taip pat apie TATENA apsilankymą kituose branduoliniuose objektuose“, – sakė R. Grossi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(24)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()