„166 km į Ukrainos gilumą.“ Šalis skelbia pavojų. Jie juda upėmis Kyjivo link  ()

Seimo upė užteršta iš Rusijos Federacijos teritorijos.


Desna
Desna
© Sergiy Klymenko, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Desna_River_in_Chernihiv.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organinių medžiagų judėjimas iš Seimo upės  po truputį lėtėja. Rugsėjo 1 d. organinės medžiagos  užfiksuotos 92 km atstumu nuo santakos su Desna. Iki Černigovo dar liko 74 km.

Tai pranešė Ukrainos aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministerija, remdamasi Valstybine vandens išteklių agentūra,

Anksčiau buvo tikimasi, kad rugpjūčio 30 – rugsėjo 2 dienomis organinė tarša pasieks Černigovą, kuris yra 166 km nuo Seimo upės santakos su Desnos upe.

Tačiau šiuo metu pastebima tendencija, kad organinių medžiagų judėjimas kasdien sulėtėja kelis kartus dėl šių medžiagų praskiedimo Desnos vandenimis.

[EU+Kuponai] Banggood 18-o gimtadienio rinkinukas! El. paspirtukai, nešiojami PC, žaidimų monitoriai, prekės automobiliams ir kt. + PayPal akcija (Video)
4780 8

Specialus 18-o gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-14/2025-08-01

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ANGWATT CS1“ - el. paspirtukas, 1000W, vienu įkrovimu 85 km, 55 km/h

2) „Ninkear N16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Windows 11

3) „KOORUI ‎34E6UC“ - 34 colių WQHD žaidimų monitorius

4) „Mudiro“ - kelioniniai 21/25 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

5) „MUDIRO EW-S05“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

Išsamiau

Pažymima, kad rugpjūčio 30 dieną organinės medžiagos Desnos upe judėjo 26 km/parą, rugpjūčio 31 dieną – 22 km/parą, rugsėjo 1 dieną – 18 km/parą greičiu.

„Tokia tendencija išliks, atitinkamai, tarša Černigovą pasieks maždaug rugsėjo 3-5 dienomis“, – nurodė ministerija.

Be to, agentūra nurodė, kad stebėsenos duomenimis, Seimo upės būklė nuo sienos su Rusija iki Čaplyščio kaimo Sumų srityje stabilizuojasi. Ten užfiksuotas nežymus vandenyje ištirpusio deguonies padidėjimas, aštraus nemalonaus kvapo sumažėjimas ir natūralios spalvos atsikūrimas.

 

Suspenduotos medžiagos nusėda į upės dugną Seimo vandenyje, todėl dirbtinė aeracija Sumų krašte kol kas negalima, nes gali pakartotinai užteršti upę, priduria ministerija.

Pranešama, kad Valstybinė vandens agentūra kartu su Valstybine aplinkos apsaugos inspekcija visą parą analizuoja iš laboratorijų ir ekspertų gaunamus duomenis ir ruošia atitinkamas priemones.

Aplinkos apsaugos viceministras Oleksandras Krasnoluckis sakė, kad Seimo upė užteršta iš Rusijos Federacijos teritorijos. Tačiau šiuo metu nežinoma, ar tai buvo padaryta tyčia, ar netyčia.

 

Rugpjūčio 30 dieną Aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministerija pranešė, kad Desnos upė Černigovo srityje pradėjo absorbuoti teršalus ir prisotinti vandenį deguonimi.

Anksčiau Aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministerijos vadovas Ruslanas Streletas teigė, jog daroma viskas, kas įmanoma, kad užterštos Seimo upės vandenys nepasiektų Kyjivo geriamojo vandens ėmimo vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()