Visi apstulbę. Putinas keičia karo tikslą (Video)  (1)

Tai viskas, ką jis gali padaryti.


V. Putinas
V. Putinas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_(2022-02-24).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas forume Vladivostoke Vladimiras Putinas netikėtai pakeitė savo retoriką, sakydamas, kad dabar pagrindinis vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ tikslas yra užgrobti Donbasą.

Politikos strategas Michailas Šeitelmanas interviu „24 kanalui“ pažymėjo, kad V. Putiną vis labiau glumina jo paties pažadai, kurių jis negali ištesėti. M. Šeitelmanas pabrėžė, kad V. Putinas ir Rusijos vadovybė anksčiau Donbaso nekėlė kaip pagrindinio agresijos tikslo.

Tačiau diktatorius, anksčiau svajojęs apie „denacifikaciją“, „demilitarizavimą“ ir Kyjivo, Charkivo, Odesos užėmimą, dabar mažina savo pretenzijų mastą. Ekspertas priminė, kad Kremlius anksčiau planavo iki 2024 metų užimti didelius miestus, tokius kaip Charkivas ir Odesa, tačiau Rusijai net nepavyko visiškai užimti nedidelio Vovčansko miestelio.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Iki šiol vienintelis, nors ir abejotinas, Rusijos Federacijos pasiekimas yra Avdijivkos okupacija 2024 metų pradžioje. Per metus Rusijos kariai sugebėjo įveikti tik 35 kilometrus Donecko srityje, ypač Pokrovsko kryptimi, tačiau per tą laiką Rusija prarado šimtus tūkstančių karių ir didžiulį kiekį technikos.

 

Atsižvelgdamas į nesėkmes, V. Putinas dabar bando sumažinti savo ambicijas, kad kaip nors paaiškintų savo ratui išeikvotus išteklius ir neįvykdytus pažadus. Anksčiau V. Putinas pasakė, ką nori matyti kaip tarpininką derybose su Ukraina: Kinija, Brazilija ar Indija galėtų atlikti tarpininkų vaidmenį užbaigiant karą Ukrainoje.

Tai pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kalbėdamas Rytų ekonomikos forumo diskusijoje Vladivostoke, praneša „Politico“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(4)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: