FTB informatorius: „Trumpas - Rusijos šnipas!“  ()

Donaldas Trumpas gali būti vertinamas kaip Rusijos įrankis.


D. Trumpas
D. Trumpas
© Michael Vadon, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Donald_Trump_August_19,_2015_(cropped).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donaldas Trumpas gali būti vertinamas kaip Rusijos įrankis, bet ne tradicine aktyvaus agento ar užverbuoto informatoriaus prasme, sakė žvalgybos agentas Andrew McCabe'as, buvęs FTB direktoriaus pavaduotojas, dirbęs prie buvusio JAV prezidento, praneša „The Guardian“.

Tinklalaidės metu paklaustas, ar mano, kad buvęs prezidentas yra Rusijos agentas, Andrew McCabe'as, kurį D. Trumpas 2018 metais atleido iš FTB direktoriaus pavaduotojo pareigų, atsakė: „Taip, taip“.

Jis pridūrė: „Nežinau, ar apibūdinčiau jį kaip aktyvų šnipą, užverbuotą taip, kaip apie tą terminą galvoja žvalgybos bendruomenės žmonės.

Bet aš manau, kad Donaldas Trumpas suteikė mums daug priežasčių abejoti jo požiūriu į Rusijos problemą, ir manau, jog jo požiūris į bendravimą su Vladimiru Putinu, nesvarbu, ar tai būtų telefono skambučiai, susitikimai akis į akį, ar dalykai, viešai teigiami apie V. Putiną, kelia svarbių klausimų“.

[EU+Kuponai] Mažiausios kainos šiais metais! Žaidimų kėdės su masažo funkcija, išmanieji laikrodžiai, PC, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
4093 2

Specialus rinkinukas

Mažiausios kainos šiais metais

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

3) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

5) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „Uperfect Δ / Delta“ - sulankstomas dvigubas monitorius

Išsamiau

A. McCabe'as kalbėjo tinklalaidėje „One Decision“, kurią kartu vedė seras Richardas Dearlove'as, buvęs JK žvalgybos tarnybos MI6 vadovas.

Pokalbis, kurio metu A. McCabe'as taip pat suabejojo ​​D. Trumpo pozicija dėl paramos Ukrainai ir NATO Rusijos agresijos akivaizdoje, buvo įrašytas prieš antradienį Filadelfijoje vykusius debatus, kuriuose D. Trumpas išsakė daugiau prieštaringų komentarų.

D. Trumpas per debatus tvirtino, kad jei jis būtų buvęs prezidentu, Rusija nebūtų įsiveržusi į Ukrainą, tačiau konkretaus atsakymo į klausimą, ar Ukrainos pergalė atitinka JAV interesus, jis nepateikė.

 

„Manau, kad JAV yra naudingiausia užbaigti šį karą“, – sakė jis. 

Kandidatų nebuvo klausiama apie neseniai iškeltus kaltinimus, kuriuose Teisingumo departamentas teigia, kad D. Trumpą palaikantiems influenceriams buvo mokama už prorusiškų pažiūrų išreiškimą.

A. McCabe'as dirbo FTB vadovybėje, trumpai eidamas direktoriaus pareigas, tiriant Rusijos kišimosi į 2016 metų rinkimus ir D. Trumpo bei Maskvos ryšius.

D. Trumpas atleido A. McCabe'ą 2018 metų kovą, likus dviem dienoms iki jo išėjimo į pensiją.

 

Kalbėdamas „One Decision“, McCabe'as sakė: „Turite užduoti keletą labai rimtų klausimų apie tai, kodėl Donaldas Trumpas taip žavisi Vladimiru Putinu, kaip joks kitas Amerikos prezidentas – respublikonas ar demokratas“.

Sakydamas, kad jis „labai rimtai nerimauja“ dėl galimos antros D. Trumpo kadencijos, A. McCabe'as teigė, kad visada bus susirūpinęs dėl Rusijos galimybės kištis į Amerikos reikalus.

„Rusai siekia tiesiog pasėti chaosą ir susiskaldymą.“

„Jei jie gali tai padaryti, tai jau laimėjimas. Jei jie tikrai gali pakenkti kandidatui, kuris jiems nepatinka, arba padėti kandidatui, kuris jiems patinka, tai yra dar didesnis laimėjimas“, – sakė A. McCabe'as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(5)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: