Labai dažnai į sultinį dedamas... „Pašalinkite tai“ ()
Ši daržovė gali pakenkti.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Sultinys – daugelio žmonių mėgstama sriuba. Jis vyrauja ant stalų daugiausia sekmadieniais ir švenčių dienomis. Sultinys taip pat padeda kovoti su peršalimu. Verta prisiminti, ko nederėtų dėti į šią skanią sriubą.
Tiesą sakant, yra daug sultinio receptų. Tačiau daug kas priklauso nuo individualių pageidavimų. Kiekvienas turi skirtingus įpročius ruošiant šią skanią sriubą.
Labai dažnai į sultinį dedamas apdegęs svogūnas. Jo užduotis yra sustiprinti patiekalo skonį.
|
Paaiškėjo, kad tokios būklės į sultinį dedama daržovė gali pakenkti. Taip į sriubą patenka toksiškų junginių.
Interviu portalui „dziennikzdrowie.pl“ Nacionalinio visuomenės sveikatos instituto PZH Nacionalinio tyrimų instituto dietologas Baszaras El-Helou tiksliai paaiškino, kas vyksta.
„Jei į sultinį dedama apdeginto svogūno, į jį persikelia toksiški junginiai, tokie kaip akrilamidas, kuris kaupiasi organizme ir gali sutrikdyti tinkamą nervų sistemos veiklą“, – pabrėžė ekspertas.
Ar neįsivaizduojate sultinio be apanglėjusio svogūno? Jei taip, prieš dėdami šią daržovę į sriubą pašalinkite apdegusias dalis.