Labai dažnai į sultinį dedamas... „Pašalinkite tai“  ()

Ši daržovė gali pakenkti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sultinys – daugelio žmonių mėgstama sriuba. Jis vyrauja ant stalų daugiausia sekmadieniais ir švenčių dienomis. Sultinys taip pat padeda kovoti su peršalimu. Verta prisiminti, ko nederėtų dėti į šią skanią sriubą.

Tiesą sakant, yra daug sultinio receptų. Tačiau daug kas priklauso nuo individualių pageidavimų. Kiekvienas turi skirtingus įpročius ruošiant šią skanią sriubą.

Labai dažnai į sultinį dedamas apdegęs svogūnas. Jo užduotis yra sustiprinti patiekalo skonį.

[Vokietija] Nuostabios lazerinės graviravimo staklės tik 149€! Paskutiniai vienetai (Video, „Algolaser ALM-5BD“)
4453 5

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

Paaiškėjo, kad tokios būklės į sultinį dedama daržovė gali pakenkti. Taip į sriubą patenka toksiškų junginių.

Interviu portalui „dziennikzdrowie.pl“ Nacionalinio visuomenės sveikatos instituto PZH Nacionalinio tyrimų instituto dietologas Baszaras El-Helou tiksliai paaiškino, kas vyksta.

 

„Jei į sultinį dedama apdeginto svogūno, į jį persikelia toksiški junginiai, tokie kaip akrilamidas, kuris kaupiasi organizme ir gali sutrikdyti tinkamą nervų sistemos veiklą“, – pabrėžė ekspertas.

Ar neįsivaizduojate sultinio be apanglėjusio svogūno? Jei taip, prieš dėdami šią daržovę į sriubą pašalinkite apdegusias dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(7)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()