Galite apsinuodyti. „Visi tai naudoja masiškai“ ()
Ši daržovė gali pakenkti.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Sultinys – daugelio žmonių mėgstama sriuba. Jis vyrauja ant stalų daugiausia sekmadieniais ir švenčių dienomis. Sultinys taip pat padeda kovoti su peršalimu. Verta prisiminti, ko nederėtų dėti į šią skanią sriubą.
Tiesą sakant, yra daug sultinio receptų. Tačiau daug kas priklauso nuo individualių pageidavimų. Kiekvienas turi skirtingus įpročius ruošiant šią skanią sriubą.
Labai dažnai į sultinį dedamas apdegęs svogūnas. Jo užduotis yra sustiprinti patiekalo skonį.
|
Paaiškėjo, kad tokios būklės į sultinį dedama daržovė gali pakenkti. Taip į sriubą patenka toksiškų junginių.
Interviu portalui „dziennikzdrowie.pl“ Nacionalinio visuomenės sveikatos instituto PZH Nacionalinio tyrimų instituto dietologas Baszaras El-Helou tiksliai paaiškino, kas vyksta.
„Jei į sultinį dedama apdeginto svogūno, į jį persikelia toksiški junginiai, tokie kaip akrilamidas, kuris kaupiasi organizme ir gali sutrikdyti tinkamą nervų sistemos veiklą“, – pabrėžė ekspertas.
Ar neįsivaizduojate sultinio be apanglėjusio svogūno? Jei taip, prieš dėdami šią daržovę į sriubą pašalinkite apdegusias dalis.