„Neribotam laikui.“ Susivienijo daugybė šalių. Skelbiama pilna Rusijos izoliacija  ()

Po Europoje kilusio pasipiktinimo misija atidėta neribotam laikui.


Rusija
Rusija
© TUBS, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Russia_on_the_globe_(%2Bclaims_hatched)_(Russia_centered).svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) neribotam laikui atidėjo savo misiją Rusijoje, kur turėjo dalyvauti konsultacijose su šia šalimi. Tai atsitiko dėl kai kurių Europos Sąjungos valstybių narių didėjančio susirūpinimo dėl TVF planų pirmą kartą atnaujinti ryšius su Rusija nuo jos plataus masto invazijos į Ukrainą.

TVF bandymas atnaujinti bendradarbiavimą su Rusija signalizavo apie pavojingą galimybę normalizuoti santykius su RF, nepaisant jos karo nusikaltimų, įvykdytų per invaziją į Ukrainą ir atvirai deklaruojamų grėsmių Europai ir NATO.

Rusijos vykdomasis TVF direktorius Aleksejus Možinas pranešė, kad misija buvo atidėta dėl „techninio nepasirengimo“, tačiau pabrėžė, kad Rusija tebėra pasirengusi priimti delegaciją, rašo Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

[Vokietija] Įspūdingas šviestuvas tik 45,99€. Puikus namams ir darbo vietai („Andoer HD-M2X“)
1479

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

Šis atidėjimas įvyko po pastarojo meto pasipiktinimo dėl TVF generalinės direktorės Kristalinos Georgijevos sprendimo atnaujinti metines ekonomikos apžvalgas su Maskva. Rugsėjo 13 d. kelios ES šalys, įskaitant Prancūziją, Belgiją, Lenkiją, Baltijos ir Šiaurės šalis, išreiškė nuostabą ir susirūpinimą dėl TVF plano atnaujinti šias peržiūras.

Prieštaraujančios šalys šį žingsnį vertino kaip potencialę ekonominę pagalbą Vladimiro Putino režimui ir suteikiant jam tarsi teisėtumą tuo metu, kai ES ir JAV siekia tarptautiniu mastu izoliuoti Rusiją. Baiminamasi, kad tokią misiją Maskva gali išnaudoti propagandiniais tikslais, o tai rodytų tarptautinės izoliacijos susilpnėjimą.

 

Pranešama, kad Šiaurės, Baltijos ir Lenkijos šalių finansų ministrai išsiuntė K. Georgijevai laišką, kuriame išreiškė nuogąstavimus dėl proceso, kuris, jų nuomone, veda prie santykių su Maskva normalizavimo.

TVF anksčiau pareiškė, kad atnaujina kasmetines Rusijos ekonomikos apžvalgas dėl „stabilesnės“ ekonominės padėties regione. Fondas pabrėžė, kad šios IV straipsnio konsultacijos yra „institucinė prievolė“, vykdoma visų narių interesais, o ne pasirenkama veikla.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(4)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()