„Iki metų pabaigos.“ Neliks „Gazprom“  ()

Iniciatyvą palaikė 12 Kongreso narių.


J. Bidenas
J. Bidenas
© Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Joe_Biden_(48554137807).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdama sustiprinti energetinį saugumą Europoje, grupė demokratų įstatymų leidėjų paragino prezidentą J. Bideną paspartinti suskystintų gamtinių dujų eksporto patvirtinimą.

Demokratų įstatymų leidėjų grupė, vadovaujama atstovės Marcy Kaptur, paragino prezidentą Joe Bideną paspartinti suskystintų gamtinių dujų (SGD) eksporto į Ukrainą ir kitas Europos sąjungininkes patvirtinimo procesą. Baltiesiems rūmams skirtame laiške kongresmenai pabrėžė svarbų Amerikos SGD vaidmenį stiprinant energetinį saugumą ir mažinant priklausomybę nuo Rusijos išteklių regione.

[Kuponas+Vokietija!] Mažiausia kaina! Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės - ribotas kiekis (Video)
1

Mažiausia kaina šiais metais!

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Iniciatyva kilo, kai dėl Rusijos agresijos Ukraina patiria vis didesnį spaudimą savo energetikos infrastruktūrai. Energetikos departamentui atnaujinus paraiškų dėl SGD eksporto į šalis, kurios nėra laisvosios prekybos susitarimas, nagrinėjimą, šis Kongreso kreipimasis gali turėti didelės įtakos dėl projektų, skirtų remti Europos sąjungininkus siekiant energetinio saugumo, prioritetų nustatymo.

Įstatymų leidėjai pabrėžė, kad reikia skubiai padėti Europai diversifikuoti energijos tiekimą, ypač dėl to, kad sutartis su „Gazprom“ dėl tranzito per Ukrainą baigsis šių metų pabaigoje.

„Manome, kad Ukrainos priklausomybės nuo Rusijos energetikos mažinimas sustiprins Ukrainos energetinį saugumą ir atitiks platesnius strateginius tikslus mažinti Rusijos įtaką regione“, – rašoma M. Kaptur laiške.

 

J. Bideno administracija neseniai skyrė daugiau nei 800 mln. dolerių pagelbėti atstatyti Ukrainos energetikos infrastuktūrą. 

Laiške buvo kalbama apie susirūpinimą dėl galimo poveikio vidaus energijos kainoms, tvirtinant, kad viešasis interesas reikalauja suderinti Amerikos vartotojų poreikius su geopolitiniu stabilumu ir nacionalinio saugumo interesais. Įstatymų leidėjai taip pat pabrėžė amerikietiškų SGD, gaminamų pagal griežtus reikalavimus, naudą aplinkai, palyginti su alternatyviomis iš užsienio tiekiamomis dujomis.

Iniciatyvą palaikė 12 Kongreso narių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()