Tokio žingsnio nesitikėjo niekas. „Siūlau atiduoti Rusijai savo šalies teritoriją“  ()

Didėja bloko dėmesys gynybos pajėgumams.


Europos Komisijos pastatas
Europos Komisijos pastatas
© EmDee, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Belgique_-_Bruxelles_-_Schuman_-_Berlaymont_-_01.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-19 Tokio žingsnio nesitikėjo niekas. „Siūlau atiduoti Rusijai savo šalies teritoriją“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES Andrių Kubilių gynybos komisaru paskyrė 2024 m. rugsėjo 17 d.

Naujasis ES gynybos komisaras: „Taiką galima pasiekti tik tuo atveju, jei Ukraina laimės ir atkurs savo teritorinį suverenitetą“

Europos Sąjunga paskyrė pirmąjį gynybos komisarą Andrių Kubilių, o tai rodo didėjantį bloko dėmesį gynybos pajėgumams, atsižvelgiant į Rusijos puolimą Ukrainoje. Apie paskyrimą antradienį paskelbė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, pabrėždama, kad A. Kubiliui bus pavesta plėtoti Europos gynybos sąjungą ir didinti investicijas į karinius pajėgumus, skelbia „Politico“.

A. Kubiliaus, buvusio Lietuvos premjero, garsėjančio tvirta parama Ukrainai ir Rusijos agresijos kritika, pareigos apims susiskaldžiusios ES gynybos pramonės organizavimą ir pagalbą valstybėms narėms perginkluojant ir toliau remiant Ukrainą.

[Vokietija] Nuostabios lazerinės graviravimo staklės tik 149€! Paskutiniai vienetai (Video, „Algolaser ALM-5BD“)
2492 4

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

Ursula von der Leyen patikslino, kad valstybės narės išlaikys karių sudėties, misijų ir dislokavimo kontrolę.

Pagrindiniai A. Kubiliaus uždaviniai – per 100 dienų parengti dokumentą apie Europos gynybos ateitį, Europos oro gynybos skydo koncepcijų ir kibernetinės gynybos programų kūrimą, dirbti su karinio mobilumo koridoriais. Jis taip pat turės patenkinti 500 mlrd. eurų sumą ES gynybos poreikiams per ateinantį dešimtmetį, nors finansavimo šaltiniai lieka neaiškūs.

„Tiems, kurie ginčijasi, kad Ukraina turėtų sutikti su [Rusijos lyderio Vladimiro] Putino taikos sąlygomis, siūlyčiau panagrinėti galimybę V. Putinui atiduoti savo šalies teritoriją“, – liepą Europos Parlamente sakė jis. Ir pridūrė: „Taiką galima pasiekti tik tuo atveju, jei Ukraina laimės ir bus apgintas jos teritorinis suverenitetas, ir tai galima padaryti tik su mūsų ilgalaike parama“.

 

A. Kubilius prisijungia prie stiprių antikremliškų balsų grupės, įskaitant Kają Kallas, vyriausiąją ES diplomatę. Jo paskyrimas atspindi besikeičiančią ES gynybos perspektyvą, reaguojant į tebesitęsiančius geopolitinius iššūkius, ypač Rusijos karą prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()