Sensacinga žinia. Nori perimti Krymo kontrolę. Ką daro Lenkija  ()

Lenkijos užsienio reikalų ministras R. Sikorskis nurodė klaidą.


R. Sikorskis
R. Sikorskis
© Martin Lahousse, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rados%C5%82aw_Sikorski.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis pasiūlė perduoti šiuo metu Rusijos okupuotą Krymą JT mandatui, kad būtų pasirengta „teisingam referendumui“, kaip galimą tebesitęsiančio konflikto tarp Ukrainos ir Rusijos sprendimą. R. Sikorskis pasidalijo savo asmenine nuomone diskusijoje 20-ajame kasmetiniame YES susitikime Kyjive, kurį organizavo Viktoro Pinčiuko fondas.

Tarptautiniu mastu Rusijos okupuotas Krymas tebėra pripažintas neatsiejama Ukrainos dalimi ir nėra teisėto pagrindo jokiems atskyrimo referendumams. Tai ypač aktualu po to, kai pastarąjį dešimtmetį Rusija pakeitė pusiasalio etninę sudėtį, masiškai perkeldama rusus iš Rusijos ir skatindama regione antiukrainišką propagandą.

[Vokietija] Įspūdingas šviestuvas tik 45,99€. Puikus namams ir darbo vietai („Andoer HD-M2X“)
1631

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

R. Sikorskis, regis, mano, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino asmeninė manija okupuotam Ukrainos regionui yra pakankamas pateisinimas pusiasalyje, net po 20 metų, surengti atsiskyrimo plebiscitą.

Interfax-Ukraine“ duomenimis, jis pareiškė:

„Krymas yra simboliškai svarbus Rusijai ir ypač V. Putinui, bet strategiškai svarbus Ukrainai. Todėl nesuprantu, kaip jie galėtų susitarti be Krymo demilitarizavimo“, – sakė jis, teigdamas, kad jei abi šalys norės, būtų galima rasti sprendimą. Jis pasiūlė: „Galėtume jį perduoti JT mandatui su misija parengti sąžiningą referendumą, patikrinus, kas yra teisėti gyventojai, ir taip toliau... Ir galėtume tai atidėti 20 metų“.

 

R. Sikorskis taip pat išreiškė nuomonę, kad Vakarų, ypač amerikiečių, didelė klaida buvo patarti ukrainiečiams nekariauti Kryme. Jis paaiškino:

„Jei ukrainiečiai būtų kovoję Kryme [2014 m.], net simboliškai, jis [Putinas] galbūt nebūtų išdrįsęs judėti į Donbasą“.

20-asis metinis Jaltos Europos strategijos susitikimas „The Necessity to Win“ įvyko 2024 m. rugsėjo 13–14 d. Kyjive. Konferencijoje dalyvavo per 700 lyderių politikų, diplomatų, verslininkų, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių, veteranų, pilietinių aktyvistų ir ekspertų iš daugiau nei 30 šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()