Ten rusų branduoliniai ginklai. Norvegijos pasienyje sparčiai kyla radiacija. Kas vyksta  (1)

Kūrė branduolinę sparnuotąją raketą „Burevestnik“.


Norvegijos ir Rusijos pasienis
Norvegijos ir Rusijos pasienis
© Maltesen from Copenhagen, Denmark, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Norway_meets_Russia.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-20 Ten rusų branduoliniai ginklai. Norvegijos pasienyje sparčiai kyla radiacija. Kas vyksta  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegija netoli Rusijos sienos aptiko padidėjusį cezio-137 kiekį, didesnį nei įprastai, bet nekeliantį pavojaus žmonėms ar aplinkai. Galimi šaltiniai yra branduoliniai reaktoriai, miškų gaisrai arba ginklų bandymai Rusijos objektuose šioje srityje.

Radioaktyvaus cezio-137 pėdsakai buvo aptikti prie Norvegijos sienos su Rusija, teigiama rugsėjo 17 d. „The Barents Observer“ pranešime. Norvegijos radiacinės ir branduolinės saugos tarnyba (DSA) antrąją rugsėjo savaitę aptiko radioaktyvumą Viksjøfjello kalnų ir Svanhovdo tyrimų centro oro filtruose. Tačiau kituose Šiaurės Norvegijos ir Suomijos Laplandijos filtruose per tą patį laikotarpį neužfiksuotas padidėjęs cezio kiekis.

[Kuponas+Vokietija!] Mažiausia kaina! Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės - ribotas kiekis (Video)
1

Mažiausia kaina šiais metais!

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Cezis-137 susidaro kaip dalijimosi produktas branduoliniuose reaktoriuose ir taip pat gali atsirasti dėl praeities branduolinių įvykių, tokių kaip Černobylio avarija arba atmosferos branduoliniai bandymai.

Mokslininkas Bredo Mølleris iš DSA pasirengimo ekstremalioms situacijoms skyriaus Svanhovde sakė:

„Lygis yra aiškiai aukštesnis nei įprastai, tačiau nekelia pavojaus žmonėms ar aplinkai“, – sakė jis, pranešdamas apie 5 µBq/m³ koncentraciją Svanhovdo ir Viksjøfjello filtravimo stotyse rugsėjo 5–16 d.

 

Cezio-137 kilmė lieka nežinoma, kitų radioaktyvių izotopų filtruose nerasta, o iš Rusijos sienos pusės nepranešta apie panašius matavimus.

„Barents Observer“ pranešė apie vykdomą veiklą Pankovo ​​Novaja Zemlia bandymų poligone, kur Rusijos ginklų konstruktoriai dirbo kurdami branduolinę sparnuotąją raketą „Burevestnik“.

„Rusijos „Rosatom“ ginklų konstruktoriai visą vasarą ir ankstyvą rudenį dirbo Pankovo ​​bandymų poligone“, – rašė „Barents Observer“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)