„Pajudėjo mirtinas virusas.“ Gali būti, kad jis jau pasiekė Europą (Video)  (1)

Pasaulio sveikatos organizacija perspėjo, kad plitimo rizika yra „didelė“.


Ruanda
Ruanda
© Adam Jones, Ph.D., CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Colonial-Era_Buildings_with_Tiled_Roofs_-_Muhanga-Gitarama_-_Rwanda.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Afrikoje užfiksuotas mirtino viruso protrūkis, jis galėjo būti atgabentas į Europą.

Ruandoje patvirtinti 27 Marburgo viruso atvejai, iš kurių 8 buvo mirtini. Kaip rašo „The Mirror“, Ruandos sveikatos ministerija patvirtino pirmąjį ligos protrūkį šalyje po to, kai nustatė infekcijos atvejus 7 iš 30 rajonų.

Pacientai stebimi ligoninėse. Ruandos vyriausybė, remiama PSO ir partnerių, koordinuoja atsaką.

Pasaulio sveikatos organizacija bando atsekti 300 žmonių, kontaktavusių su užsikrėtusiais žmonėmis, tarp jų vieno iš šalies išvykusio, būklę.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
3074 5

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Tai pirmasis patvirtintas Marburgo ligos atvejis Ruandoje. Kaimyninėje Tanzanijoje apie protrūkį pranešta 2023 m., o Ugandoje – 2017 m.

Tuo tarpu BILD rašo, kad Hamburgo traukinių stotyje policija užblokavo keletą kelių dėl įtariamo užsikrėtimo Marburgo virusu. Pranešama, kad pacientas yra medicinos studentas iš Ruandos. Jis su mergina įsėdo į traukinį Frankfurte prie Maino, vykstantį į Hamburgą. Kelionės metu jam pasireiškė į gripą panašūs simptomai. Anksčiau studentas tiesioginiu skrydžiu iš Ruandos buvo skridęs į Vokietiją. Afrikoje jis gydė Marburgo virusu užsikrėtusį pacientą.

 

Marburgo virusas, mirtingumas nuo kurio svyruoja nuo 24 iki 90%, priklauso tai pačiai virusų šeimai kaip ir Ebola. Virusas sukelia hemoraginę karštligę, kurią lydi tokie sunkūs simptomai kaip pykinimas, vėmimas, viduriavimas, vidinis ir išorinis kraujavimas.

Ypač sunkiais atvejais gali kraujuoti iš nosies, dantenų ir akių.

 

Kraujo atsiradimas vėmaluose, šlapime ir išmatose rodo vidinį kraujavimą. Dėl didelio kraujo netekimo virusas gali sukelti mirtį.

Marburgo virusas persikėlė žmonėms nuo šikšnosparnių ir plinta persiduodamas tarp žmonių.

Šiuo metu nėra jokio gydymo ar vakcinos nuo Marburgo viruso, todėl pacientai, turintys panašių simptomų, turėtų kuo greičiau kreiptis į gydytoją, kad gautų palaikomąją pagalbą.

Pasaulio sveikatos organizacija perspėjo, kad mirtinos, nepagydomos ligos plitimo rizika yra „didelė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)