„Išdavystė! Slaptos derybos su amerikiečiais.“ Skelbia sensaciją  ()

Bandė išduoti ilgametis Lukašenkos draugas.



© Presidential Executive Office of Russia (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lukashenko-Putin_meeting_%282022-09-26%29_01.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos leidiniai „Denik N“ ir „Respekt“, remdamiesi uždarais Čekijos policijos ir specialiųjų tarnybų dokumentais, išsiaiškino, kad 2022 metais Rusijos milijardierius Michailas Gucerjevas bandė perduoti Lukašenkos ir Putino paslaptis JAV Federaliniam tyrimų biurui (FTB) mainais į Vakarų sankcijų sau ir jo verslui panaikinimą.

Slaptose derybose tarpininkais tapo Čekijos žvalgybos tarnyba ir agentas iš Sakartvelo, įsidarbinęs Nacionalinio kovos su organizuotu nusikalstamumu centre Prahoje.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10064 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Čekijos žiniasklaidos žiniomis, specialusis agentas iš Sakartvelo (įvardijami tik jo inicialai – L. G.), prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Gucerjevui padėjo du kartus susitikti su FTB atstovais. Milijardierius pasiūlė amerikiečiams informaciją apie Putino ir Lukašenkos planus ir mainais paprašė panaikinti Vakarų sankcijas. Dėl to sandoris neįvyko, o sankcijos milijardieriui niekada nebuvo panaikintos.

 

2021 metų birželio 21 dieną Rusijos oligarchui Gucerjevui įvestos ES sankcijos dėl priverstinio „Ryanair“ lėktuvo nutūpdimo Minske, kuriuo skrido Romanas Protasevičius. Sankcijų Rusijos verslininkui įvedimą ES aiškino tuo, kad jis yra ilgametis Lukašenkos draugas ir dėl to turi įtakos Baltarusijos politiniam elitui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: