„Oficialiai skelbiu.“ Putinui cugcvangas  (1)

Smūgis Rusijos diktatoriui.



© Proekt (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=8cBxPLpn_s0

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet tai rimta. Kadyrovas (Čečėnijos vadovas – red.) pagrasino paskelbti (tiesą sakant, jau paskelbė ) kraujo kerštą prieš Suleimaną Kerimovą (senatorius iš Dagestano – red.) ir du su juo susijusius Valstybės Dūmos deputatus.

Rusijos opozicionierius ir politinis emigrantas Igoris Eidmanas paaiškino, ką reiškia R. Kadyrovo puolimas.

„Jei neįrodys priešingai, aš oficialiai skelbiu kraujo kerštą Barachojevui, Karimovui Suleimanui, Kurbanovui Rizvanui. Yra liudininkų, yra žmonių, iš kurių jie norėjo užsakyti, jie klausė, kiek kainuos užsakymas (dėl Ramzano Kadyrovo nužudymo – red.)“, – kalbėjo R. Kadyrovas čečėnų kalba.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3278 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

 Ši situacija susidarė dėl Kadyrovo ir Kerimovo konflikto dėl „Wildberry“.

O dabar svarbiausia. Šiame konflikte už Kerimovo nugaros stovi prezidento administracija ir pats Putinas. Faktas yra tas, kad, kaip jau seniai žinoma Maskvos verslo sluoksniuose, Kerimovas reguliariai (daugiausia per ofšorines schemas, o dabar tikriausiai ir kriptovaliutų būdu) moka Vaino, Kirijenko, Kabajevų šeimai, Putino dukterims, taip pat jo kandidatams, tokiems kaip Rolduginas. Putinas turi apsaugoti vieną iš savo piniginių. Kadyrovas negali to nežinoti, bet vis tiek grasina smurtu.

Panašu, kad Putinas praranda čečėno kontrolę.

Matyt, R. Kadyrovas mano, kad Rusijos diktatorių susilpnino karas prieš Ukrainą ir jo nuomonę galima ignoruoti. Jei Putinas nepademonstruos priešingai, kiti Rusijos elito atstovai manys taip pat, o tai bus absoliučiai lemtinga jo diktatūrai.  Ir jei jis tvirtai pastatys Kadyrovą į savo vietą, Kaukaze gali kilti konfliktas (ir su „kadyroviečiais“, ir su antirusiškomis pajėgomis).

 

Taigi Kadyrovas įstūmė Putiną į cugcvangą, bet koks tolesnis žingsnis gresia rimtomis problemomis.

Čia yra dar vienas svarbus dalykas. Rusijoje visus konfliktus tarp vagių sprendžia krikštatėvis. Būtent jam vagys skundžiasi vieni kitais, jo teismui pateikia konfliktus. Frajerių įtraukimas, tai yra, iškėlimas į viešąją sferą, yra blogas dalykas. Taip prasidėjo Prigožino konfliktas su Kremliumi. Nesulaukęs Putino palaikymo akistatoje su Gerasimovu ir Šoigu, Prigožinas pradėjo viešinti konfliktą. Dabar R. Kadyrovas pasuko šiuo keliu, paviešindamas savo susirėmimą su Kerimovu, matyt, nesulaukęs paramos iš Putino.

 

Be to, kaip kadaise Prigožinas, R. Kadyrovas ima viešai šantažuoti V. Putiną. Paskelbtas kraujo kerštas  yra tik Kremliaus šantažas: jei man nenusileidžiate, aš jus nužudysiu. Tai pavaldumo pažeidimas ir iššūkis viršininkui, visa tai gali baigtis atvira konfrontacija su Kremliumi, kaip buvo Prigožino atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(3)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: