Lavrovas susitinka su Johnsonu. „Aš ne... gėjus“  ()

„Prakaitas sruvo man per veidą.“



© Азаттык (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=9nKdAVtJN98

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JK ministras pirmininkas (2019–2022 m.) Borisas Johnsonas savo atsiminimuose, pavadintuose „Išlaisvintas“, kalbėjo apie 2017 m. Maskvoje vykusio susitikimo su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu detales.

Johnsonas tada vadovavo Užsienio reikalų ministerijai ir tai buvo pirmasis JK užsienio reikalų ministro vizitas Rusijoje per penkerius metus, praneša RBC.

Kelionė buvo ilgai atidedama – 2016 metų gruodį Lavrovas pakvietė Johnsoną į Maskvą, tačiau 2017 metų balandį Londonas susitikimą atšaukė dėl nuolatinės Maskvos paramos Sirijos prezidentui Basharui al Assadui. Dėl to Johnsonas į Rusiją atvyko tik 2017 metų gruodį, o situacija Sirijoje, anot jo, turėjo būti viena pagrindinių susitikimo temų.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3277 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

„Mano vizitas skirtas parodyti, kad negalime tiesiog sėdėti nuošalyje ir skųstis vieni kitais. Turime ieškoti ir rasti sričių, kuriose bendradarbiavimas gali būti stiprinamas“, – tuomet bendroje spaudos konferencijoje su Lavrovu sakė Johnsonas.

Savo atsiminimuose, kurie buvo paskelbti spalio 10 d., Johnsonas prisimena, kad jis vyko į Maskvą „netikėdamas, kad iš to bus kas nors gero. Lavrovą jis apibūdino taip: „Aukštas, rūkantis vieną po kitos cigaretes, pusiau armėnas, su keistu, tiriančiu žvilgsniu“. „Jis, – tęsia Johnsonas jį apibūdindamas, – yra ilgiausiai dirbantis Rusijos užsienio reikalų ministras nuo caro laikų“.

 

„Aš nesu seras Gėjus“, – pasakė Sergejus, kai mes paspaudėme vienas kitam ranką. „Ponai gėjai yra jūsų užsienio reikalų ministerijoje“, – taip, pasak Johnsono, susitikimą pradėjo Rusijos ministras.

Po „banalaus dvišalio susitikimo“, – tęsia Johnsonas, sekė „tiesiog karšti pietūs“, kurių metu Lavrovas „privertė“ jį „sėdėti prie liepsnojančio židinio, tokio karšto, kad prakaitas sruvo man per veidą“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: