„Jis paskambins vienam iš princų.“ Rusijoje kyla panika  (1)

„Nematau jokios išeities.“



© Diplomatrutube (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=C8tU6S19aQ0

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis Kaukaze vystosi gana sparčiai. Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas paskelbė „kraujo kerštą“ trims Rusijos politikams, kuriuos kaltina pasikėsinimu nužudyti, o jo santykiai su Kremliaus vadovu tik blogėja.

Dar visai neseniai R. Kadyrovas buvo laikomas antruoju įtakingiausiu asmeniu visoje Rusijoje. Rašytojas, opozicionierius, publicistas ir visuomenės veikėjas Rostislavas Murzagulovas apie tai sakė „24 kanalui“ ir pridūrė, kad dabar jo įtaka dar didesnė nei Vladimiro Putino.

Kaip vystysis R. Kadyrovo ir Putino konfrontacija?

Kadyrovas viešai pareiškė, kad jam nerūpi Putino pozicija, kad R. Kadyrovo vyrams Rusijoje iškeltos baudžiamosios bylos. Priešingai, Čečėnijoje buvo pradėtos diametraliai priešingos bylos.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3148 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

„Rusijoje dabar kyla panika. Žmonės „kvadratinėmis akimis“ vaikšto Kremliaus koridoriais, nes supranta, kad tai pabaigos pradžia. Iš šios situacijos nėra išeities“, – sakė Rostislavas Murzagulovas.

Atkreipkite dėmesį, kad Putino ir Kadyrovo santykiai paaštrėjo po situacijos su „Wildberrys“ kompanija. Nuomonės dėl šios rinkos kontrolės išsiskiria. Kadyrovas netgi paskelbė „kraujo kerštą“ senatoriui iš Dagestano milijardieriui Suleimanui Kerimovui.

Tikriausiai dabar V. Putinas bandys atsitraukti ir R. Kadyrovui pažadės ne tik „Wildberrys“ kompaniją, bet net kai ką daugiau. Tačiau kitiems Kremliaus pareigūnams tai tikrai nepatiks. Be to, Čečėnijos vadovas, vadovaudamasis visais Kaukazo įstatymais, negali tiesiog pamiršti „kraujo keršto“. Jis turi ką nors nužudyti.

 

„Nematau jokios išeities iš šios situacijos, išskyrus smurtą. Jei pats Putinas bijos, jo bendrininkai parodys smurtą. Jie supranta, kad jei tai nebus padaryta, R. Kadyrovas visiškai užgrobs visą valdžią“, – pabrėžė Rusijos opozicionierius.

Jis pridūrė, kad tokios įvykių raidos buvo tikėtasi ir pats Putinas tai lėmė. Diktatorius supriešino elitą.

Ar yra panašumų su Prigožino maištu?

Vargu ar Kadyrovas pakartos „vagneriečių“ lyderio likimą. Juk Jevgenijus Prigožinas neturėjo nieko, išskyrus Putino pinigus. Tačiau Čečėnijos vadovas sugebėjo sukurti visą karinį tinklą visoje Rusijoje.

 

Be to, R. Kadyrovas turi nusistovėjusius tarptautinius santykius, glaudžius ryšius su Saudo Arabija ir JAE. Verta paminėti, kad šios šalys palaiko ryšius ir su JAV. Todėl tikėtina, kad R. Kadyrovas galėtų ten derėtis, kaip iš Putino pabėgti į Vakarus.

„Jeigu Rusijos diktatorius nusilps, R. Kadyrovas tikrai negins Rusijos valstybingumo likučių. Jis greitai paskambins vienam iš princų ar šeichų ir atsijungs nuo dalies Kaukazo“, – sakė Rostislavas Murzagulovas.

Be to, Kadyrovas turi labai galingą ir didelę armiją. Jos net nereikėtų lyginti su Prigožino armija. Ji yra daug stipresnė ir efektyvesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(4)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: