Vengrija susitarė su Rusija. „Kodėl turėtume tai pakeisti?“  ()

„Iki šiol niekas nepateikė geresnio pasiūlymo nei mūsų partneriai iš Rusijos“, – sakė Szijjarto.



© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos valstybinė įmonė MVM ir Rusijos „Gazprom“ pasirašė memorandumą dėl nuolatinio rusiškų dujų tiekimo už konkurencingą kainą, ketvirtadienį surengtoje energetikos konferencijoje Sankt Peterburge sakė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto.

Memorandumas papildo 15 metų trukmės sutartį su „Gazprom“ nuo 2021 m. ir yra skirtas konkurencingoms kainoms užtikrinti.

„Iki šiol niekas nepateikė geresnio pasiūlymo nei mūsų partneriai iš Rusijos. Niekas mums nepasiūlė pigesnių ir patikimesnių energijos šaltinių. Taigi mano klausimas, kodėl turėtume tai pakeisti“, – sakė Szijjarto.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6632 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Ministras taip pat užsiminė apie dujų tranzito iš Rusijos per Ukrainą sutarties galiojimo pabaigos klausimą. Dujotiekis, einantis per Ukrainą, šiuo metu yra trumpiausia veikianti dujų jungtis tarp Rusijos ir Europos. Tačiau dabartinė penkerių metų sutartis tarp „Gazprom“ ir Ukrainos „Naftogaz“ baigiasi 2024 metų pabaigoje. Kyjivas ne kartą skelbė, kad neketina sutarties pratęsti.

 

„Mums tai nesukels problemų, nes Vengrija galės importuoti dujas per TurkStream dujotiekį“, – sakė Szijjarto.

„TurkStream statyba buvo svarbiausias žingsnis kuriant Vengrijos energetinį saugumą pastaraisiais metais“, – pridūrė jis socialiniame tinkle „Facebook“. Jis taip pat pažymėjo, kad TurkStream taip pat gali būti alternatyvus dujų transportavimo maršrutas kitoms Vidurio Europos šalims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(90)
(-58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()