„Du kartus daugiau.“ Netikėtas sąjungininkas. Nusileidžia tik Kinijai  ()

JAV ir ES politikos formuotojai siekia plėtoti partnerystę su šios šalies vyriausybe, net kai ji puoselėja ryšius su Putinu.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija smarkiai padidino sankcionuotų technologijų tiekimą Rusijai, praneša „Bloomberg“. Agentūra, remdamasi JAV ir Europos pareigūnais, atkreipia dėmesį į tai, kad uždraustų prekių eksportas iš Naujojo Delio į Maskvą atsilieka tik nuo Kinijos, palikdamas tokius režimus kaip Baltarusija ir Šiaurės Korėja.

Indijos sankcionuotų prekių, tokių kaip mikroschemos, eksportas balandį ir gegužę viršijo 60 mln. dolerių ir tai yra du kartus daugiau, palyginti su ankstesniais šių metų mėnesiais. Liepą sankcionuotų prekių eksportas išaugo iki 95 mln. dolerių.

Taigi, pagal paramą Putino režimui Indija šiuo metu nusileidžia tik Kinijai.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
6842 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Naujausi duomenys rodo, kad beveik penktadalis technologijų, kurios patenka į Rusijos karinį-pramoninį kompleksą, atkeliavo per Indiją, skaičiuoja „Bloomberg“ šaltiniai.

Indija, Malaizija ir Tailandas tapo naujais į Rusiją vežamų prekių perkrovimo centrais. Tarp jų ilgą laiką buvo ir Turkija bei Jungtiniai Arabų Emyratai.

„Indijos vaidmuo gabenant tokias prekes kelia didelį iššūkį, nes JAV ir ES politikos formuotojai siekia plėtoti partnerystę su ministro pirmininko Narendros Modi vyriausybe, net kai ji puoselėja ryšius su Putinu. Indija taip pat tapo pagrindine Rusijos naftos pirkėja, nepaisant pastangų apriboti jos pardavimą“, – pabrėžia „Bloomberg“.

 

Pareigūnų teigimu, esminis šio pokyčio veiksnys yra didžiulės Indijos valiutos atsargos, kurias Rusija sukaupė dėl naftos pardavimo.

Liepos mėnesį JAV iždo sekretoriaus pavaduotojas Wally Adeyemo parašė laišką Indijos pramonės konfederacijai, įspėdamas apie sankcijų grėsmę Indijos įmonėms ir bankams, vykdantiems verslą su Rusijos kariniu-pramoniniu kompleksu, teigiama „Bloomberg“ gautoje laiško kopijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(20)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()