Europos šalis jungiasi prie „Putino bloko“. „Alternatyva Europos Sąjungai“  ()

Netikėtas smūgis iš Europos šalies.


BRICS susitikimas 2017 m.
BRICS susitikimas 2017 m.
© GovernmentZA (CC BY-ND 2.0) | https://www.flickr.com/photos/governmentza/37019468915

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Neabejotina, kad BRICS tapo tikra alternatyva Europos Sąjungai.“ – sako Serbijos vicepremjeras Aleksandras Vulinas. Politikas paskelbė, kad Milošo Vučevičiaus vyriausybės atstovai dalyvaus Kazanėje rengiamame BRICS viršūnių susitikime.

Serbų nacionalistų judėjimo parlamentaras interviu Vokietijos dienraščiui „Berliner Zeitung“ atskleidė vyriausybės planus. Aleksandras Vulinas pripažino, kad dėl galimo šalies įstojimo į tarptautinį aljansą Belgrade vyko derybos tarp vyriausybės narių.

Toks požiūris, pasak Serbijos ministro pirmininko pavaduotojo, yra susijęs su būtinybe vykdyti tarptautinę politiką, atvirą įvairiems sprendimams, o ne tik viena kryptimi.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6632 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

„Būtų neatsakinga, jei neišnagrinėtume visų variantų, įskaitant narystę BRICS. Neabejotina, kad tai tapo tikra alternatyva Europos Sąjungai.“

Kartu politikas patvirtino anksčiau Rusijos propagandinėje žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad Serbijos vyriausybės atstovai planuoja dalyvauti spalio 22-24 dienomis Kazanėje vyksiančiame BRICS viršūnių susitikime.

Iki šiol nė viena Europos Sąjungos šalis ar ES kandidatė nepateikė prašymo dėl narystės BRICS. Jei Serbija prisijungtų prie bloko, tai būtų pirmoji tokia šalis.

Į aljansą pretenduoja ir Turkija. Ankaros valdžios atstovai šiuo klausimu pateikė oficialų laišką. Jei bus patvirtinta, tai bus pirmas kartas istorijoje, kai NATO šalis prisijungs prie BRICS.

 

BRICS yra tarptautinis ekonominis aljansas, įkurtas 2006 m. birželį. Šiuo metu narių statusą turi šios šalys: Brazilija, Rusija, Indija, Kinija, Pietų Afrika, Egiptas, Etiopija, Iranas ir Jungtiniai Arabų Emyratai.  

BRICS dar kartais vadinama „Vladimiro Putino draugų bloku“. Viskas dėl šalių narių neutralumo vykstančio karo Ukrainoje akivaizdoje. Šių šalių vyriausybės neprisijungė prie Vakarų sankcijų Maskvai ir toliau bendradarbiauja su Kremliumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(13)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()