Jų nori net JAV. Krenta Rusijos lėktuvai. Fronte atsirado neįtikėtinai efektyvūs ginklai (Video)  ()

Padeda numušti vertingą techniką.


Asociatyvus pav.
Asociatyvus pav.
© AMRULQAYS (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/illustrations/jet-airplane-plane-aircraft-flight-8360642/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimo nuotolio mobili gynybos sistema „Piorun“ yra vienas iš ginklų, kurie labai gerai veikia  Ukrainoje. Tai pastebėjo Jungtinės Valstijos, kurios gali nuspręsti šiomis lenkiškomis sistemomis sustiprinti savo kariuomenę.

Gynybos sistema „Piorun“ (kartais vadinama Grom-M) yra mobilūs priešlėktuviniai komplektai (vadinamieji MANPADS), galintys kovoti su taikiniais, esančiais iki 6,5 km atstumu ir nuo 10 m iki 4 km aukštyje. Juos jau daugelį mėnesių gamina Lenkijos gamyklos ir naudoja ukrainiečiai, kurie juos gavo kaip paramą po Rusijos įsiveržimo.

Kaip pažymi Ukrainos portalas „Militarnyj“, gynybos sistema „Piorun“ yra ginklas, kuris labai gerai pasirodo susidūrimuose su rusais ir sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Ukrainiečiai pabrėžia, kad dėl kovinėse operacijose įrodyto efektyvumo ir pasaulinio MANPADS trūkumo fone jie tapo labai populiarūs.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7045 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Internete nuolat plinta filmuota medžiaga iš Ukrainos, kurioje matyti, kaip gynybos sistema „Piorun“ atakuoja rusų sraigtasparnius ir lėktuvus. Lenkų ginklas padeda ukrainiečiams numušti net tokią vertingą techniką kaip Ka-52 „Aligator“.

Gynybos sistemos „Piorun“ mobilumas labai didelis – visas komplektas sveria kiek daugiau nei 16 kg, iš kurių raketa ir kovinė galvutė sudaro atitinkamai 10,5 kg ir 1,8 kg. Po paleidimo raketa pasiekia iki 2 000 km/h greitį. Taikinio nukreipimo sistema – tai IR (infraraudonųjų spindulių) jutiklio ir UV (ultravioletinių spindulių) jutiklio derinys.

 

Susitarimus su Lenkija dėl „Piorun“ pirkimo jau pasirašė Norvegija, Estija, Lietuva, Sakartvelas ir Slovakija. Gali būti, kad prie šios grupės prisijungs ir Jungtinės Amerikos Valstijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()