Ukraina perduoda Vakarų ginklus Afrikai? Ryžtinga Kyjivo reakcija  ()

Ukraina griežtai neigia pranešimus, kad iš Vakarų sąjungininkų gauta ginkluotė buvo perduota Malio sukilėliams.


Malio vėliava
Malio vėliava
© Wikipedia (atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Mali.svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo pareiškime Ukrainos užsienio reikalų ministerija taip pat paragino Malio vyriausybę „nustoti skleisti melagingą informaciją, kuri atkartoja melagingą Rusijos propagandos naratyvą“.

Pastarosiomis dienomis pranešimus apie bepiločių orlaivių pristatymą pranešė prancūzų portalas „Le Monde“. Kaip pranešama, „ginklų iš Ukrainos panaudojimas Malyje nebėra paslaptis, bet tapo pasididžiavimo šaltiniu“.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija paskelbė pareiškimą šiuo klausimu:

„Ukraina  griežtai atmeta pastaruoju metu tarptautinėje žiniasklaidoje pasirodžiusius kaltinimus dėl tariamo jos dalyvavimo tiekiant bepiločius orlaivius Maliui. 

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7099 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Be to, mes kategoriškai neigiame visus kaltinimus, pateiktus Malio ir Nigerio pareiškimuose dėl tariamo Ukrainos dalyvavimo „bendradarbiaujant su teroristais“ ir „tiekiant ginklus ir informaciją teroristams“. 

Per daugiau nei dvejus su puse Rusijos invazijos metų Vakarų sąjungininkai neužfiksavo nė vieno atvejo, kai būtų piktnaudžiaujama mūsų šaliai suteiktais ginklais ir karine įranga“.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija paragino Malio ir Nigerio vyriausybes „nustoti skleisti melagingą informaciją, kuri atkartoja melagingą Rusijos propagandos naratyvą“. 

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pareiškimas yra atsakas į „Le Monde“ straipsnį „Ukrainos dronai remia Malio sukilėlius“. 

 

Straipsnyje teigiama, kad sukilėliai panaudojo ginklus, gautus iš Ukrainos, „prieš Malio kariuomenę ir jos pagalbinius Rusijos „Wagner“ padalinius“. 

„Le Monde“ atkreipė dėmesį, kad ginklų iš Ukrainos panaudojimas „nebėra paslaptis, bet tapo pasididžiavimo šaltiniu“.

Žurnalistai taip pat prisiminė tuaregų sukilėlių išpuolį šių metų liepą, kai buvo sumušta „Wagner“ grupės ir Malio karių grupė. Po išpuolio Malio vyriausybė apkaltino Kyjivą remiant sukilėlių veiklą ir vėliau nutraukė diplomatinius santykius su Ukraina. 

 

Nigerio valdžia taip pat nusprendė žengti panašų žingsnį. 

Kaip rašo „Le Monde“, keli tuaregų sukilėlių atstovai galjo atvykti į Ukrainą, kad „išmoktų gaminti ir valdyti mažus bepiločius orlaivius su sprogmenimis“.

Leidinys cituoja „šaltinius, artimus Ukrainos GUR“, kurie tariamai pranešė, kad Ukraina taip pat rengia mokymus Malio teritorijoje.

Po 2020 ir 2021 metų perversmų Malio kariuomenė perėmė valdžią šalyje. Chunta daugelį metų kovoja su tuaregais ir džihadistais, priklausančiais „Islamo valstybei“ ir „Al Qaeda“, kurie bando įkurti savo valstybę. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()