Pagaliau sprendimas. „Atšaukiamas laiko persukimas“  (2)

Kyla ginčai, ar tai pasiteisino.


Žadintuvas (asociatyvi nuotr.)
Žadintuvas (asociatyvi nuotr.)
© foto-retusz (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/clock-time-watch-business-minutes-5084284/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugeliui laiko keitimas yra varginanti tema ir apie sezoninio laiko keitimo pabaigą yra dažnai diskutuojama. Prieš daugelį metų ES Komisija vasaros laiko reguliavimą palikti, tačiau šį sprendimą priima pačios valstybės narės. Vis dėlto viena Europos šalis laiko keitimą dabar panaikino.

Naktį iš 2024 m. spalio 26 d. į 27 d. karo nuniokotoje Ukrainoje laikrodžiai bus persukti paskutinį kartą, o sprendimas 2025 m. kovo 30 d. pereiti prie vasaros laiko yra panaikintas. Ukrainos sprendimą lėmė įvairios priežastys.

Viena vertus, dėl laiko keitimo keičiasi žmonių bioritmai, o tai neigiamai veikia jų fizinę ir psichinę būklę, pranešė agentūra „Interfax“, remdamasi Aukščiausiosios Rados nariais. „Pasukus valandinę rodyklę, piliečiai jaučiasi blogiau, sumažėja jų darbingumas, pastebimas žymus lėtinių ligų pablogėjimas“, – sakoma įstatymo aiškinamajame rašte.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
9964 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Be to, vasaros laiku energijos sutaupyti nepavyksta. Anksčiau daugelis ES valstybių narių, siekdamos taupyti energiją, įvedė laiko keitimą. Vasaros laiku buvo siekiama geriau išnaudoti dienos šviesą. Tačiau šiandien ginčijamasi, ar tai tikrai pasiteisino.

 

Tuo pat metu Ukrainos sprendimas buvo argumentuojamas atsiribojimu nuo Rusijos.

„Todėl vienodo Kyjivo laiko įvedimas ir nustatymas visoje be išimties Ukrainoje savo ruožtu sustiprins Ukrainos saugumo pozicijas ir prisidės prie laikinai okupuotų teritorijų evakuacijos ir reintegracijos“, – sakoma jame. Iki šiol Ukrainos vasaros laikas nuo kovo pabaigos iki spalio pabaigos sutapdavo su ištisus metus galiojančiu Maskvos laiku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(7)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)