„Vos 1 buteliukas. Gali nužudyti tūkstančius. Tai rusų darbas.“ JK milžiniškas skandalas  ()

Už pasikėsinimo nužudyti stovėjo Vladimiras Putinas.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nedideliame kvepalų buteliuke buvo tiek „Novičioko“, kad galėjo „nužudyti tūkstančius žmonių“. Tai sakė teisininkas, vadovaujantis viešai Dawn Sturgess bylai. Britė mirė 2018 metais nuo apsinuodijimo. Ji neturėjo būti auka. Plačiai manoma, kad Sturgess mirė netyčia, mėginant nužudyti dvigubą rusų agentą Sergejų Skripalį.

Tarnybos Skripalį suėmė 2004 m. Jis buvo nuteistas už valstybės išdavystę, bet paleistas mainais į dešimt Rusijos agentų. 2018 metų kovą Skripalis ir jo dukra buvo rasti be sąmonės ant suoliuko prie prekybos centro JK. Jų būklė buvo kritinė, tačiau po kelių savaičių gydymo pasveiko.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3149 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

Tyrimo metu britų valdžia padarė išvadą, kad juos buvo bandoma nužudyti su „Novičiok“. Tai nervus paralyžiuojanti medžiaga, sukurta SSRS. Ant Skripalių namo durų rasta didžiausia medžiagos koncentracija. JK valdžia nustatė Rusijos žvalgybos pareigūnus, kurie tariamai įvykdė išpuolį. Reaguojant į šį išpuolį iš daugelio Vakarų šalių buvo išsiųsta per 150 Rusijos diplomatų.

Praėjus keturiems mėnesiams po atakos prieš Skripalius, Dawn Sturgess buvo nunuodyta Eimsberyje, esančiame už 11 kilometrų nuo Solsberio. Nuodai buvo kvepalų buteliuke, kurį ji ar jos partneris rado kur nors parke ar gatvėje. Jie abu sunkiai susirgo ir moteris mirė.

 

Maskva neigė prisidėjusi prie išpuolio prieš Skripalius, po kurio Sturgess mirė. Šiuo metu atliekamas viešas tyrimas siekiant nustatyti visas britės mirties aplinkybes.

Skripaliai, kaip pranešė žiniasklaida, buvo išvežti į kitą šalį ir ten yra saugomi, tiesiogiai parodymų neduos. Tačiau advokatai turi savo parodymus, įskaitant Skripalio pareiškimą, kad už pasikėsinimo nužudyti stovėjo Vladimiras Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()