Nepageidaujami rubliai rusų sąskaitose. „Aš atsisakau priimti pinigus“  ()

Rusai nenori šimtų tūkstančių rublių.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Evgeny (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/wallet-rubles-ruble-russia-930552/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos piliečiai skundžiasi, kad jiems buvo sumokėta už sutartį su Gynybos ministerija. Bėda ta, kad jie nepasirašė jokios sutarties ir į karą nesiruošia.

„The Moscow Times“ cituoja Marką Leonovą ir Petrą Jando iš Čebarkulio Čeliabinsko srityje. Jie gavo 305 000 rublių, o po to buvo atliktas dar vienas pervedimas – „vienkartinė išmoka kariškiams už Šiaurės Kaukazo karinės apygardos uždavinių įgyvendinimą vienerius metus ar ilgiau“.

Iš viso virš 700 000 rublių (6 620 eurų). Nors suma didelė, šių pinigų nenori nė vienas iš tariamų šauktinių.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
9964 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Nieko nepasirašiau, kategoriškai atsisakau priimti šiuos pinigus. Su kolegomis daug kartų ėjome į komitetus, kur mus bandė apgaule priversti pasirašyti sutartį, bet mes nepasidavėme, nieko nepasirašėme ir visko atsisakėme. Niekada nieko nepasirašiau ir neketinau to daryti“, – sakė Leonovas.

„The Moscow Times“ nurodo, kad pastaraisiais mėnesiais Rusijos valdžia padidino išmokas kariams, pasirašiusiems sutartis su Gynybos ministerija. Padidėjo ir atlyginimas, kuriuo Vladimiras Putinas nori paskatinti savanorius vykti į Ukrainą.

 

Kremlius teigia, kad kasdien pavyksta užverbuoti po 1000 naujų šauktinių, tačiau fronte poreikiai kur kas didesni. Vien į Ukrainos užpultą Kursko sritį Rusijoje turėjo būti išsiųsta 40 000 naujų karių.

Visgi, Putinas „bet kokia kaina“ stengiasi nepaskelbti dar vienos mobilizacijos bangos, kad neerzintų nuo karo vis labiau pavargstančios visuomenės. Taigi, gali pasikliauti tik savanoriais. Problema kyla tada, kai savanoriai nenori to daryti net už šimtus tūkstančių rublių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()