„Aiškiau nebūna.“ Putinas gauna galingą įspėjimą  ()

Signalas diktatoriaus režimui.


Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=Q5mFuDu70z4

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valdžia per Rytų Kinijos pedagoginio instituto Rusijos studijų centro vadovą Liu Džuną pasiuntė Kremliui aiškią žinią apie branduolinius ginklus. Pekinas mano, kad tokia galimybė yra nepriimtina. 

Liu Džuno pareiškimą paskelbė Rusijos provyriausybinis laikraštis „Kommersant“.

Kalbėdamas apie branduolinio karo perspektyvą, Kinijos pareigūnas teigė, kad ši tema Pekinui nekelia ypatingo nerimo. 

„Dauguma kinų mano, kad Rusijos vyriausybė yra labai atsakinga, ir netiki, kad Rusija kada nors panaudos branduolinį ginklą“, – sakė Liu Džunas.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7676 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Tiesą sakant, Kremliui tiesioginiu tekstu buvo pasakyta, kad branduoliniai ginklai dabartiniame kare yra tabu. Jei V. Putinas vis dėlto nuspręs žengti tokį pavojingą žingsnį, Rusija bus priskirta „neatsakingų“ kategorijai ir nebegalės tikėtis Kinijos paramos. 

Rusijos tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas įsitikinęs, kad Liu Džuno pareiškimas yra signalas Putino režimui. Jo nuomone, taip Kremliui užsimenama, kad reikėtų sumažinti branduolinės retorikos karštį.

 

„Branduoliniai ginklai yra grėsmė, kuri turi likti grėsme. Niekas negali žinoti ar suprasti, kas nutiks, kai ši grėsmė virs veiksmais. Todėl geriausia palikti ją tokią, kokia ji yra. Ar turite problemų? Spręskite jas, kaip norite, bet neturėtumėte peržengti šios ribos“, – sakė Rusijos analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()