„Labai rizikinga, bet mes neturime kito pasirinkimo!“ Darom kaip Lietuva  ()

Latviją stebina Lietuvos sėkmė.


Vilnius
Vilnius
© Diliff (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vilnius_Modern_Skyline_At_Dusk,_Lithuania_-_Diliff.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) sumažino Latvijos ir Estijos bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo prognozes, tačiau mano, kad Lietuvos ekonomika augs dar sparčiau, nei prognozuota anksčiau.

Naujausios ERPB prognozės rodo, kad Latvijos BVP šiemet augs 0,9 proc., o ne 1,8 proc., kaip buvo numatyta gegužės mėn. Estijos ekonomika šiais metais augs 0,8 proc.

Skirtingai nuo kitų dviejų Baltijos šalių, Lietuva turėtų augti sparčiau, nei prognozuota anksčiau. Naujausiose prognozėse ERPB tikisi, kad Lietuvos BVP šiemet išaugs 2,3 proc. Gegužės mėn. buvo prognozuojama, kad Lietuvos BVP augs 1,5 proc. ERPB tikisi, kad didelis privatus vartojimas, didėjančios investicijos ir atsigaunantis paslaugų eksportas leis Lietuvos ekonomikai augti sparčiau nei kitų dviejų Baltijos šalių.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
2404 3

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Estijos ir Latvijos reitingų mažinimas iš dalies atspindi vangų eksportą dėl silpnos paklausos kaimyniniame Šiaurės šalių regione ir lėtėjančio augimo Vakarų Europoje, aiškina ERPB. Mažėjanti prekyba su Rusija ir Baltarusija, taip pat energijos kainų svyravimai dar labiau blogina šalių augimo perspektyvas, teigiama banko pranešime.

„Pažįstu buvusius ir esamus Lietuvos premjerus ir ministrus, dažnai einu ir klausiu jų – kur yra stebuklinga lazdelė, ką jūs darote kitaip?“, – TV24 laidoje „Tvarka ir teisingumas“ klausia Ivaras Godmanis, buvęs Latvijos premjeras (1990-1993 m.; 2007-2009 m.), vidaus reikalų ministras (2006-2007 m.) ir finansų ministras (1998-1999 m.).

 

Jokios stebuklingos lazdelės, bet Godmanis išmoko kažką naujo: „Vilnius ir Kaunas patyrė labai didelį pakilimą dėl ukrainiečių ir baltarusių antplūdžio. Baltarusių antplūdis po visų Lukašenkos represijų buvo labai didelis, dabar jie net turi atskirus rajonus.“

Ką turėtų daryti Latvija? Ar ji turėtų pasekti Lietuvos pavyzdžiu? „Tai labai rizikinga, bet bijau, kad mes neturime kito pasirinkimo!“, – mano jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(14)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()