Jis paskambino. „Nesikalbėjome beveik dvejus su puse metų“  ()

Pirmą kartą per pustrečių metų.



© @Ekrano kopija

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius pranešė pirmą kartą per pustrečių surengęs pokalbį telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Brangūs Serbijos piliečiai, ką tik baigiau pokalbį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Nesikalbėjome beveik dvejus su puse metų. Turėjome gerą, atvirą, ilgą ir prasmingą pokalbį“, – teigė A. Vučičius vaizdo įraše platformoje „Instagram“.

„Ypač padėkojau Prezidentui Putinui už tai, kad užtikrino, jog Rusija šią žiemą Serbijai tieks pakankamą kiekį dujų“, – sakė A. Vučičius.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
9757 6

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Jis pridūrė, kad Serbija, nors ir yra kandidatė stoti į Europos Sąjungą, nekeis savo pozicijos netaikyti sankcijų Rusijai dėl invazijos į Ukrainą.

„Serbija netaikys sankcijų Rusijos Federacijai. Tai nesikeis“, – teigė serbų prezidentas.

Pokalbis įvyko Rusijai laukiant oficialaus atsakymo į rugsėjį V. Putino pateiktą kvietimą A. Vučičiui dalyvauti spalio 22–24 dienomis Kazanėje vyksiančiame BRICS šalių viršūnių susitikime.

 

„Jei pasakysiu, kad važiuoju į Kazanę, tai reikš Serbijos kelio Europoje pabaigą. Jei pasakysiu ką nors kita, jie tvirtins, kad išdaviau rusus“, – anksčiau šią savaitę sakė A. Vučičius ir pridūrė, kad savo sprendimą dėl kelionės paskelbs iki pirmadienio.

Pokalbis telefonu buvo surengtas Belgrado išvadavimo iš Vokietijos okupacijos Antrojo pasaulinio karo metais 80-ųjų metinių proga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(15)
(69)
(-54)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()

Susijusios žymos: