Žlugo visi Kremliaus planai. Putinui atsuko nugarą net didžiausi jo sąjungininkai  ()

„Turi būti labai atsargios.“


Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=m6pJd6O_NT0

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BRICS šalys atsisakė Rusijos pasiūlytos idėjos sukurti „bendrąją valiutą“, kad atsikratytų priklausomybės nuo JAV dolerio tarptautiniuose atsiskaitymuose.

Rusijos prezidentas V. Putinas tai pasakė per susitikimą su BRICS valstybių narių žiniasklaidos atstovais, praneša Rusijos agentūra „Interfax“.

„Kalbant apie bendrą BRICS valiutą, šiuo metu šio klausimo nesvarstome. Jis nėra pribrendęs“, – sakė V. Putinas.

Savo iniciatyvos nesėkmę jis aiškino tuo, kad BRICS šalys „turi būti labai atsargios“ ir „veikti palaipsniui, neskubėdamos“.

„Ekonomikos turėtų būti maždaug lygiavertės savo struktūra ir efektyvumu, kitaip susidursime su problemomis, kurios bus dar didesnės nei tos, kurios kilo Europos Sąjungoje, kai buvo įvesta bendra valiuta toms šalims, kurių ekonominis lygis buvo skirtingas“, – sakė V. Putinas.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2714 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

„Šiuo metu nagrinėjame galimybę išplėsti nacionalinių valiutų naudojimą ir sukurti priemones, kurios užtikrintų tokių veiksmų saugumą“, – pridūrė jis.

Ypač BRICS šalys, pasak jo, svarsto galimybę naudoti elektronines priemones.

Be to, V. Putinas pabrėžė būtinybę „užmegzti ryšius tarp centrinių bankų ir užtikrinti patikimą keitimąsi finansine informacija, kuris būtų nepriklausomas nuo tų tarptautinių keitimosi informacija priemonių, kurios dėl politinių priežasčių nustato tam tikrus apribojimus“.

 

Jis paaiškino, kad norima sukurti BRICS SWIFT analogą, kuris užtikrintų tarptautinius mokėjimus.

Apie ketinimą sukurti tarptautinę rezervinę valiutą, pagrįstą BRICS valiutų krepšeliu, V. Putinas buvo paskelbęs 2022 m. birželį.

Po šešių mėnesių Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad bendros valiutos projektas bus aptartas 2023 m. vasarą Pietų Afrikoje vyksiančiame BRICS aukščiausiojo lygio susitikime. Tačiau tuo metu Pietų Afrikos Respublikos finansų ministras Enochas Gudongwana sakė, kad pasiūlymas sukurti bendrą BRICS mokėjimų valiutą niekada nebuvo rimtai aptartas ar svarstomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(5)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()