To Maskvoje dar nebuvo. „Jie buvo laikomi neliečiamais.“ Ką daro Putinas  ()

Britų žvalgyba atskleidė, ko ėmėsi Putinas.


Kremlius
Kremlius
© VladIslav Tep (CC BY-SA 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Moscow_kremlin_from_Ustyensky_bridge_(6007406409).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dešimtys generolų, kurie daugelį metų Maskvoje buvo laikomi neliečiamais, dabar rizikuoja ne tik netekti patogių ir pelningų postų, bet ir atsidurti už grotų. Kremlius įsakė susidoroti su generolais, kaltinamais korupcija. Be Gynybos ministerijos, tiriamos ir kitos saugumo tarnybos. Pasak portalo „Commentary“, tai teigiama atnaujintoje Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos suvestinėje X („Twitter“).

Britų žvalgyba pažymėjo, kad 2024 m. spalio 7 d. Rusijos žiniasklaida pranešė, jog prokurorai pateikė papildomus kaltinimus buvusiam gynybos ministro pavaduotojui Timūrui Ivanovui, kuriam anksčiau, 2024 m. balandžio mėn., jau buvo pateikti kaltinimai.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
2106 2

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Pirmoji iš šių bylų susijusi su 200 mln. rublių (apie 2 mln. JAV dolerių) pasisavinimu perkant du laivus keltui per Kerčės sąsiaurį, kurie vėliau buvo sugadinti per karą. Antroji – 3 mlrd. rublių (apie 200 mln. JAV dolerių) pasisavinimas iš banko „Interkommerts“ perkant užsienio valiutą.

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, kaltinimai buvusiems aukštiems Rusijos kariuomenės pareigūnams ir toliau kaupiasi. Tai yra didžiausio baudžiamojo persekiojimo prieš aukšto rango pareigūnus, einančius žemesnes nei vykdomosios valdžios ar vyriausybės pareigas, dalis.

 

Rusijos žiniasklaida taip pat praneša, kad aštuoni generalinio rango pareigūnai buvo atleisti iš tokių agentūrų kaip Tyrimų komitetas, Nepaprastųjų situacijų ministerija ir Federalinė kalėjimų tarnyba. Nepriklausoma Rusijos žiniasklaida spėja, kad tai susiję su būsimais kaltinimais korupcija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()