Rusija patiria dar vieną gėdą. „Mokėti tik grynaisiais“  (1)

Spalio 22 dieną Rusijoje prasidėjo BRICS šalių viršūnių susitikimas, Kremliui bandant įrodyti, kad Vakarų pastangos izoliuoti Maskvą žlugo.


BRICS susitikimas 2024 m.
BRICS susitikimas 2024 m.
© Ekrano kopija | https://x.com/Proyecto5T/status/1848833898043580657/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, izoliacijos požymiai akivaizdūs – viršūnių susitikimo organizatoriai lankytojams liepia atsinešti grynųjų pinigų, nes dėl sankcijų šalyje agresorėje neveikia dauguma kredito kortelių, praneša JAV naujienų agentūra „Bloomberg“.

Viršūnių susitikimo svetainė lankytojams primena, kad Rusijoje negalima atsiskaityti už Rusijos ribų išduotomis „MasterCard“ ir „Visa“ kredito kortelėmis. Taip pat minima, kad jais negalima pasiimti grynųjų iš bankomatų.

Tiesa, „Union Pay“ kredito kortelės Rusijoje veikia, tačiau su tam tikrais apribojimais.

Be to, viršūnių susitikimo organizatoriai pataria lankytojams su savimi atsinešti dolerių ir eurų, pažymėdami, kad tai yra vienintelės valiutos, kurias daugumoje Rusijos bankų galima išsikeisti į rublius.

Du naujausi KOSPET laikrodžiai: krūva išmaniųjų funkcijų, nepralaidūs vandeniui ir karinio lygio atsparumas pažeidimams (KOSPET Tank S2 ir KOSPET Tank X2 Ultra apžvalga)
3

„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ yra dvi visiškai šviežios šio gamintojo naujovės – ir šiuos išmaniuosius laikrodžius mes jau išbandėme! Taigi, kokie mūsų įspūdžiai apie juos?

Išsamiau

„Bloomberg“ pabrėžia, kad Rusijai tokie nurodymai yra ypač gėdingi, nes reaguodama į JAV ir kitų G7 narių 2022 metais po invazijos į Ukrainą įvestas sankcijas, Rusija eurą ir dolerius pradėjo vadinti „kenksmingomis“ valiutomis ir siekdamas sumažinti ekonominį spaudimą, pradėjo aktyviau atsiskaityti kitomis valiutomis, tokiomis kaip Kinijos juanis.

Taip pat BRICS viršūnių susitikimo lankytojai kviečiami susikurti vietinės elektroninių mokėjimų sistemos „Mir“ banko kortelę. Ši sistema kažkada buvo reklamuojama kaip alternatyva „Visa“ ir „Mastercard“ kredito kortelėms.

 

JAV įvedus jam sankcijas „Mir“ populiarumas netrukus išnyko – ją atsisakė naudoti net artimiausi Rusijos sąjungininkai.

Jau buvo pranešta, kad BRICS viršūnių susitikimas yra didžiausias tarptautinis renginys, kurį diktatorius Vladimiras Putinas sugebėjo surengti nuo invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas yra vieni įtakingiausių pasaulio lyderių, dalyvausiančių viršūnių susitikime.

Brazilijos prezidentas Luísas Inácio Lula da Silva paskutinę akimirką atšaukė savo vizitą Rusijoje, nes kol kas neaiškiomis aplinkybėmis patyrė galvos traumą.

 

BRICS iš pradžių buvo sukurta siekiant skatinti investicijas, tačiau vėliau tapo geopolitine organizacija. Prie jos pirminių narių – Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos – prisijungė Jungtiniai Arabų Emyratai, Egiptas, Etiopija ir Iranas.

Tarp pagrindinių klausimų, kurie bus aptariami iki ketvirtadienio vyksiančiame viršūnių susitikime, yra Putino idėja sukurti BRICS mokėjimo sistemą, kuri būtų atsvara tarptautinei mokėjimų sistemai SWIFT, nuo kurios Rusijos bankai buvo atjungti nuo 2022 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(3)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)