„Tai nepateisinama!“ Atvyko pas Putiną į BRICS. Sukėlė audrą. Lietuvos reakcija  (1)

Šio asmens pasirodymas sukėlė tikrą audrą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Needpix (atvira licencija) | https://www.needpix.com/photo/429555/putin-the-president-of-the-camera-russia-tie-journalist

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JT generalinis sekretorius António Guterresas su neskelbtu vizitu atvyko į tris dienas Kazanėje (Rusija) vykstantį BRICS viršūnių susitikimą.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija sukritikavo tokio vizito idėją:

„JT Generalinis Sekretorius atmetė Ukrainos kvietimą į pirmąjį pasaulinį taikos susitikimą Šveicarijoje. Tačiau jis priėmė karo nusikaltėlio Putino kvietimą į Kazanę – tai neteisingas pasirinkimas, kuris neprisideda prie taikos tikslo“.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2729 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

„Tai nepriimtina“, – pakomentavo Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Rusijos lyderis Vladimiras Putinas susitiks su Guterresu paskutinę BRICS viršūnių susitikimo dieną – viršūnių susitikimo kuluaruose. Apie tai žurnalistams pranešė Rusijos Federacijos prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas.

Anksčiau, Guterresas nuolat kritikuodavo Rusijos veiksmus, sakydamas, kad Maskvos vykdoma karinė operacija Ukrainoje sukuria „pavojingą precedentą“ pasauliui. JT vadovas ne kartą ragino sudaryti teisingą taiką, kuri gerbtų tarptautinę teisę ir Ukrainos teritorinį vientisumą.

 

Per susitikimą su Putinu 2022 metų balandį, praėjus dviem mėnesiams po to, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą, Guterresas pakartojo JT poziciją ir aptarė pasiūlymus dėl humanitarinės pagalbos ir civilių evakuacijos iš konflikto zonų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(8)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)