„Orbano režimas baigėsi.“ Sensacingi įvykiai Vengrijoje. „To nebuvo 18 metų“  (1)

To šalyje nebuvo 18 metų.


Vengrijos parlamentas Budapešte
Vengrijos parlamentas Budapešte
© Gabinho, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Parliament_of_Hungary_November_2017.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausioje apklausoje Vengrijoje daugiausia pasitikėjimo sulaukia opozicinė Tisza partija. Tai pirmoji situacija per 18 metų, kai Viktoro Orbano partija apklausoje nėra pirmoje vietoje. Opozicinės partijos lyderis Peteris Magyaras paskelbė, kad „Viktoro Orbano režimas baigėsi“.

„21 Research Center“ atlikta apklausa rodo, kad valdančioji Fidesz gali tikėtis 40 % žmonių paramos, o opozicinė Tisza partija pirmą kartą istorijoje užima pirmąją vietą, pelniusi 42 % . 

Didžiausias Tisza pranašumas yra Vengrijos sostinėje, kur opozicinė partija siekia 29 % paramos, o Fidesz 21 %. Panaši situacija ir miestuose bei komunose, kur opoziciją palaiko 32 %. o Orbano partiją – 28 %. 

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
3316 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Savo ruožtu kaimo vietovėse Fidesz parama siekia net 37 %. Tuo tarpu Peterio Magyaro partija gali tikėtis tik 19 %balsų.

Trečiadienį (spalio 23 d.) paskelbta apklausa rodo, kad jei balsavimas vyktų šią savaitę, 5 % rinkimų slenkstį galėtų peržengti tik Tisza, Fidesz ir kraštutinių dešiniųjų partija „Mūsų Tėvynės sąjūdis“.

Tisza partijos lyderis Peteris Magyaras komentavo apklausos rezultatus. Jis paskelbė pareiškimą, kuriame paskelbė, kad „Viktoro Orbano režimas baigėsi“, nes „jis negali susidoroti su sukelta ekonomine ir moraline krize“. 

 

„Dauguma vengrų nori naujos vyriausybės“, – rašė partijos pirmininkas, teigdamas, kad Tisza partija „mato dideles galimybes ir jaučia didelę atsakomybę“.

Į apklausą sureagavo vyriausybinė žiniasklaida. „Magyar Nemzet“ portalas įvertino, kad apklausa yra „nerizikingas melas“, kuris dėl savo metodikos „nesudaro reikiamų sąlygų reprezentatyvumui, t. y. nežinoma, kiek apklausa gali atitikti realius socialinius procesus“.

Apklausa buvo atlikta spalio 9–15 dienomis, joje dalyvavo 1000 respondentų. 

Vengrijoje parlamento rinkimai vyko  2022 m. balandį. Tuomet Viktoro Orbano partija laimėjo 53,1 % balsų, opozicija – 35 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)