„Sistema su peiliais. Supjaustys viską.“ Estija naikins viską, kas bandys kirsti sieną  ()

Bus išbandytos dvi bandomosios programos.



© Geonarva (CC BY-SA 4.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Estonia%E2%80%93Russia_border#/media/File:Narva_sild_2019.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos ir Rusijos siena yra 338 km ilgio, iš kurių tik 135 km eina sausuma. Todėl šalies valdžia ketina išbandyti bandomąją pasienio vandens apsaugos programą. Daroma prielaida, kad naujieji plūdurai bus išdėstyti taip, jog „iš valties, norinčios juos perplaukti, mažai kas liks“.

Apie tai praneša Estijos visuomeninis transliuotojas „Estonian National Broadcasting Company“ (ENBC).

Estijos policijos ir sienos apsaugos tarnybos generalinio direktoriaus pavaduotojas Veiko Kommusaaras teigia, kad sienos su Rusija apsauga yra didelis iššūkis, todėl bus išbandytos dvi bandomosios programos.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1535 2

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Viena iš jų yra sujungtų plūdurų tvirtinimas išilgai vandens sienos ilgio. „Sistema sukurta taip, kad jei kas nors bandys kirsti šią vandens infrastruktūrą, iš jo valties ar kitos transporto priemonės mažai kas liks“, – aiškino Kommusaaras. – Labai sudėtingose ​​vietose bus plūdurų sistemos su peiliais, – pridūrė jis, kurį cituoja ENBC. Plūdurai pagal savo konstrukciją turėtų suktis vandenyje, todėl jų neįmanoma įveikti. – Jie stumia žmogų atgal į tą pusę, iš kurios jis (asmuo – red. pastaba) atplaukia“, – pridūrė Kommusaaras.

 

Antroji idėja – plaukiojanti tvora, paremta pontonų grandine.

Siena su Rusija Estijai yra jautri vieta ne tik dėl karinio saugumo, bet ir nelegalios migracijos. Liepą vietos policija sulaikė valtį, plukdančią 13 nelegalių migrantų iš Indijos. 3 metų trukmės pasienio vandens apsaugos idėjų bandomajam projektui Estijos policijos ir sienos apsaugos tarnyba skyrė 1 mln. eurų. Ar tokio tipo infrastruktūra bus įrengta visoje vandens sienoje, kalbėti dar anksti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(3)
(87)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()