„Plataus masto operacija.“ Skubiai uždaroma siena. Rusija pradeda Suomijos puolimą  ()

„Šiuo metu Rusija yra pagrindinis veikėjas, vykdantis prieš mus plataus masto įtakos operacijas“, – sakė Ranne.



© Repovesi (CC BY-SA 3.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Finland%E2%80%93Russia_border#/media/File:Easternmost_finland.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomija uždarė laikinus Parikkalos ir Lieksos sienos kirtimo punktus pasienyje su Rusija, rašo „Yle“ su nuoroda į šalies pasienio tarnybą.

Abu pasienio punktai neveikė kelerius metus: Parikkaloje eismas buvo sustabdytas 2022 metų pavasarį dėl ES sankcijų, o Lieksoje – 2021 metų rudenį dėl medienos importo nutraukimo.

Spalį Suomijos ir Rusijos pasienio tarnybų vadovai nusprendė šiuos punktus uždaryti. Ateityje pagal abiejų šalių susitarimą galimas laikinų sienos kirtimo punktų atidarymas.

Rusija pradėjo Suomijos puolimą

Suomija pranešė apie daugybę sabotažo, kibernetinių atakų ir destabilizavimo atvejų, dėl kurių Suomija įtaria Rusiją. Tai pranešė „Reuters“, remdamasis šalies vidaus reikalų ministrės Lulu Ranne žodžiais.

Du naujausi KOSPET laikrodžiai: krūva išmaniųjų funkcijų, nepralaidūs vandeniui ir karinio lygio atsparumas pažeidimams (KOSPET Tank S2 ir KOSPET Tank X2 Ultra apžvalga)
3099 4

„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ yra dvi visiškai šviežios šio gamintojo naujovės – ir šiuos išmaniuosius laikrodžius mes jau išbandėme! Taigi, kokie mūsų įspūdžiai apie juos?

Išsamiau

„Susiduriame su pažeidimais, sabotažu, įvairia žala ir net migracijos panaudojimu tikslams pasiekti. Tai sukuria bendrą netikrumą“, – sakė Ranne.

Ji pažymėjo, kad šalies žvalgybos duomenys pagrindine kaltininke nurodo Rusiją.

Rusija taip pat įtariama trukdžiusi GPS signalus Suomijos jūrų ir oro transporte, o tai jau yra buvę ne kartą.

 

„Šiuo metu Rusija yra pagrindinis veikėjas, vykdantis prieš mus plataus masto įtakos operacijas“, – pridūrė Ranne.

Anot „Reuters“, didžiausią regiono banką „Nordea“ ištiko kibernetinė ataka, kuri laikinai sutrikdė internetines paslaugas. Be to, užfiksuotos vagystės vandentiekio įrenginiuose. Užpuolikai pavogė techninę įrangą be akivaizdaus finansinio motyvo, o tai savo ruožtu sustiprina įtarimus dėl Rusijos įsitraukimo.

Suomijos saugumo žvalgybos tarnyba (Supo) pabrėžė, kad Rusijos žvalgyba tapo agresyvesnė po to, kai dėl plataus masto invazijos į Ukrainą iš Europos buvo išsiųsti daugiau nei 700 Rusijos diplomatų.

Suomija nemato prielaidų atidaryti sieną su Rusija

 

Suomijos ministro pirmininko Petteri Orpo teigimu, nėra galimybės iš naujo atidaryti rytinės sienos su Rusija. Tuo pat metu deportacijos įstatymas turėjo teigiamos įtakos mažinant migracijos spaudimą. Liepą Suomijos prezidentas Alexanderis Stubbas patvirtino vadinamąjį deportacijos įstatymą Suomijoje, kuriuo kovojama su bet kokia galima hibridine Rusijos Federacijos įtaka.

Suomijos užsienio reikalų ministrės Elinos Valtonen teigimu, jos šalies santykiai su Rusija bus įšaldyti tol, kol Rusijos Federacija tęs karą Ukrainoje ir pažeidinės tarptautinę teisę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()