„JT pabaiga...“ Lietuva dalijasi viską pasakančia nuotrauka (Foto)  ()

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sakė, kad jeigu JT generalinis sekretorius nuspręs palikti postą, Vilnius tam netrukdys.



© Ekrano kopija | https://x.com/GLandsbergis/status/1849471993587843159/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso Rusijos diktatoriui Vladimirui Putino rankos paspaudimas ir Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos apkabinimas per BRICS viršūnių susitikimą Kazanėje yra apgailėtinas ir nesuprantamas poelgis, penktadienį (spalio 25 d.) pareiškė Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė.

„Deja. Tarptautinėse organizacijose – ir ne tik tarptautinėse organizacijose – yra žmonių, kurie mano, kad gali susikalbėti su bet kuo, kas tik pasitaiko“, – sakė Šimonytė.

„Jungtinės Tautos yra visų pasaulio šalių organizacija. JT Generalinėje Asamblėjoje priimtos kelios rezoliucijos, smerkiančios Rusijos invaziją į Ukrainą“, – aiškino Lietuvos Vyriausybės vadovė ir pridūrė, kad toks JT generalinio sekretoriaus veiksmas yra nesuprantamas.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
3529 2

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Taip pat JT generalinio sekretoriaus kelionę į Kazanę pasmerkė ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Ministras paskelbė JT Generalinio sekretoriaus su prezidentu Vladimiru Putinu, nuotrauką. Jis pažymėjo, kad Jungtinėms Tautoms tai yra pabaiga, vartodamas frazę: „This is the UeNd“, užsimindama apie anglišką Jungtinių Tautų (UN) santrumpą.

 

 

„Jei Antonio Guterresas nuspręs atsistatydinti, Lietuva nebandys jo nuo to atkalbėti“, – teigia Landsbergis.

„Guterresas turi pripažinti klydęs ir prisiimti atsakomybę tiek už tai, kad nedalyvavo Ukrainos taikos viršūnių susitikime Šveicarijoje, tiek dėl to, kad norėjo susitikti su karo nusikaltėliu Putinu ir apkabino tiek jį, tiek jo bendrininką Lukašenką“, – pasipiktinimą liejo Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()