Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda. Atsakymas nustebins daugelį ()
Tamsi gėrimo spalva buvo papildoma premija.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Sovietų Sąjungoje egzistavo įdomi praktika į arbatą dėti sodos, kuri buvo populiari tarp geležinkelių ir viešojo maitinimo darbuotojų. Šis reiškinys tapo tuo metu kultūrinių arbatos gėrimo tradicijų dalimi, rašo TSN.
Kai kurie žmonės mano, kad soda jiems padėjo sutaupyti pinigų: jos dėka arbata atrodė stipresnė, jos užplikius minimaliai. Tačiau pagrindinė priežastis buvo pagerinti gėrimo skonį.
|
Kepimo soda suminkštino vandenį, kuris dažnai buvo kietas, todėl arbata tapo sodresnė ir kvapnesnė. Tamsi gėrimo spalva buvo papildoma premija, suteikianti arbatai „sodingą“ išvaizdą.
Ji taip pat palengvino indų plovimą: soda neleido susidaryti dryžiams ant stiklinių ir puodelių.
Dar viena įdomi savybė – cheminis poveikis. Jei į arbatą su soda įdėsite citrinos, gėrimas taps šviesesnis, o be citrinos įgaus tamsų, sodrų atspalvį ir ypatingą aromatą, kuris net ir vėl užplikius tampa ryškesnis.
Norintiems atgaminti šį sovietinį metodą, verta prisiminti: geriausiai tinka soda prie birios arbatos. Arbatos maišeliuose ji neduos jokio pastebimo rezultato, išskyrus skonio pasikeitimą.