10 000 kareivių. Lenkija siunčia kariuomenę. Skelbia, ką darys Suvalkų koridoriuje  ()

Lenkija padidins savo karinį kontingentą Suvalkų koridoriaus srityje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-12 10 000 kareivių. Lenkija siunčia kariuomenę. Skelbia, ką darys Suvalkų koridoriuje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas paskelbė apie karinių pajėgų didinimą Suvalkų koridoriaus teritorijoje ir pasienyje su Baltarusija dėl Baltarusijoje kilusios „Wagner“ kovotojų grėsmės.

Kaip informuoja Censor.NET, apie tai praneša „Polskie Radio“.

„Užtikrinu, siena yra gerai apsaugota. Nusprendžiau į Suvalkų koridorių nusiųsti papildomų pajėgų, įskaitant karinius sraigtasparnius“, – sakė jis.

Anot jo, „Wagner“ buvimas Baltarusijoje kelia rimtą iššūkį Lenkijos saugumui, ypač „Baltarusijos ir Rusijos hibridinių atakų kontekste“ prie abiejų šalių sienos.

Jis pažymėjo, kad apskritai pasienyje su Baltarusija ir pasienio zonose bus apie 10 000 Lenkijos karių, iš kurių 4 000 tiesiogiai rems pasienio tarnybą, likusieji treniruosis ir bus rezerve.

„Tai yra Lenkijos kariuomenės buvimo, mūsų tvirtumo ir ryžto demonstravimas“, – pabrėžė Blaszczakas.

Paklaustas, kaip tiksliai Lenkijos gynybos ministerija stiprina saugumą prie Suvalkų koridoriaus (100 kilometrų atkarpa tarp Lenkijos ir Lietuvos, skirianti Rusijos Kaliningrado srities ir Baltarusijos teritoriją) ir Bresto vartų (Lenkijos teritorijos atkarpa, esanti tarp Rusijos ir Baltarusijos, skiriančios Baltarusiją nuo Rusijos Kaliningrado srities), Blaszczakas atsakė, kad tai yra „jautrios vietos“, todėl ten dislokuoti daliniai nuolat stiprinami ir plečiami.

 

Anot jo, šiuo metu įgyvendinamas planas stiprinti rytinę šalies dalį, plečiant karinę infrastruktūrą ir perdislokuojant dalį Lenkijos pajėgų iš vakarų į rytus.

Blaszczakas pažymėjo, kad stiprinimas vyksta tiek „taktinėje dimensijoje“, kuri apima papildomų karių ir technikos dislokavimą, tiek strateginėje – kuriami nauji įvairaus lygio vienetai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()