Sproginėjo kaip seni tankai. Ukrainos dronai sunaikino šį tą įspūdingo  ()

Donecko srityje ukrainiečiai sunaikino šį tą įspūdingo. Modernus rusų pasididžiavimas „sprogo taip pat lengvai, kaip ir seni rusų tankai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Forbes“ rašo, kad prie Avdijivkos rusų šturmo grupė, tikriausiai priklausanti 3-iajai armijai, puolė ukrainiečių pozicijas. Šturme dalyvavo 6 tankai, tokie kaip T-80BVM ir T-90M, šarvuotos pėstininkų kovos mašinos BMP-2 ir kita technika, įskaitant raketų sistemą TOS-1. Rusai grėsmingai artėjo, bet juos sustabdė Ukrainos 60-osios ir 63-iosios mechanizuotų brigadų dronai.

Kai kuriems rusams pavyko išgyventi – jie skubiai pasitraukė, palikę 6 tankus, tarp kurių buvo 4 T-90M, ir kitą techniką. TOS-1 nuo dronų smūgių pranyko kone iškart.

Kas keista šioje istorijoje? T-90M „Proryv“ yra moderniausias rusų tankas. Šis titulas atitektų T-14 „Armata“ tankui, bet jis realybėje neegzistuoja. Taigi, T-90M, naudojamas nuo 2016 metų, yra moderniausias rusų tankas Ukrainoje ir Rusijos pajėgose apskritai. Tai, kad „Proryv“ gali būti sunaikintas, ukrainiečiai jau žinojo – prieštankinės raketos gali prasiskverbti pro T-90M šarvus, nepaisant dinaminės apsaugos plokščių. Tačiau T-90M turi bijoti ir pigių dronų. Vos 500-550 dolerių kainuojantis dronas gali taip apgadinti milijonus kainuojantį T-90M, kad rusams teks jį apleisti ir palikti laukuose visiškam sunaikinimui.

Tiesa, ukrainiečiai turi paaiškinimą, kodėl taip gali būti. Ukrainos Perimtos ir pažangios karinės technikos tyrimų centro atstovas Andrijus Rudikas teigia, kad T-90M, priešingai nei meluoja rusai, nėra naujas tankas. Ekspertai teigia, kad T-90M yra modernizuotas T-72B3. Tai, kad T-90 buvo sukurtas pagal T-72 ir turėjo jį pakeisti, nieko nestebina. Tačiau ukrainiečių ekspertai tvirtina, kad T-90M nėra nauji apskritai. Pasak jų, rusai traukia T-72B3 iš saugyklų ir juos modernizuoja – montuoja termovizorius, taikymosi sistemas, elektroniką, papildomus šarvus ir galingesnius variklius. Taip gaunamas iš pagrindų atnaujintas T-72B3, o ne kažkoks kardinaliai naujas tankas.

 

Kad ir kaip ten būtų, faktas tas, kad T-90M sprogsta taip pat lengvai kaip ir kiti rusų tankai – juos ištaško ir pigūs dronai.

(135)
(3)
(132)

Komentarai ()