„Tai tik preliminari visos serijos pralaimėjimų kulminacija.“ Röpcke skelbia šokiruojantį pranešimą  ()

Vokiečių karo apžvalgininkas skelbia stulbinantį pranešimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio konfliktas tapo viena iš Avdijivkos užgrobimo priežasčių.

Apie tai rašo Vokietijos laikraščio „Bild“ karo apžvalgininkas Julianas Röpcke.

Prezidento ir generolo požiūriai į Avdijivkos problemą išsiskyrė, o jų ginčas paaštrėjo būtent dėl to, kad Rusija šturmavo šį miestą, mano žurnalistas.

„Zalužnas norėjo užkirsti kelią apsupimui ir kariuomenės atitraukimui paskutinę minutę su dideliais nuostoliais, kaip jau buvo nutikę 2023 m. gegužę Bachmute. Tačiau Zelenskis iki paskutinės minutės primygtinai reikalavo ginti Avdijivką. Užuot pasitraukus lapkričio viduryje, kaip reikalavo Zalužnas, prezidentas gruodžio pabaigoje pats nuvyko į miestą“, – rašo Röpcke.

Ten Zelenskis pažadėjo pakeisti ir sustiprinti Avdijivkos gynėjus, tačiau prireikė šešių savaičių, kol atvyko pastiprinimas. 3-sios šturmo brigados kovotojai, atvykę tik šią savaitę, galiausiai sugebėjo tik užtikrinti Ukrainos kariuomenės atsitraukimą iš Avdijivkos.

 

Röpke mano, kad Avdijivka gali būti „tik preliminari visos serijos Rusijos užkariavimų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimų Ukrainoje kulminacija“.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija jau paskelbė tęsianti puolimą prie Avdijivkos ir naujų teritorijų užėmimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(37)
(-27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: