Niekam netinkami ir 3 kartus brangiau. Vokietija pakišo riebią kiaulę Ukrainai (Video)  ()

Tiekimas prasidėjo spalį, iš viso Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo 48 automobilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos BILD rusų kalbos tarnybos žurnalistai atliko tyrimą ir nustatė, kad Vokietijos gynybos ministerija Ukrainai perdavė netinkamus koviniams veiksmams ir išpūstomis kainomis šarvuotus transporterius BATT UMG.

Pažymima, kad gegužės pabaigoje Vokietijos vyriausybė paskelbė apie 66 Vokietijos koncerno FFG gaminamų šarvuotų transporterių tiekimą Ukrainai. Šie 10 tonų sveriantys šarvuočiai buvo sukurti JAV. Jie gaminami įvairiose pasaulio šalyse pagal Amerikos licenciją. Tiekimas prasidėjo spalio mėn. Iš viso Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo 48 transporto priemones.

Anot BILD, jie pasirodė visiškai netinkami fronto linijoms Ukrainoje ir apskritai naudoti kovinėmis sąlygomis.

„Jie turi plonus šarvus ir neturi šarvų nuo artilerijos, minų, raketų ir minosvaidžių ugnies. Pateikiami šarvuočiai apsaugo tik nuo rankinių ginklų ir nėra tinkami kovinėms operacijoms“.

 

BILD atvirų duomenų analizės ekspertas Julianas Röpcke išsiaiškino, kad Vokietijos gynybos ministerija iš pradžių rinkosi tarp lengvųjų transporto priemonių iš FFG ir sunkiųjų „Fuchs“ iš „Rheinmetall“. Pirmieji buvo pasirinkti, argumentuojant „kaip ekonomiškiausias sprendimas, kuris taip pat greitai pasiekiamas“.

Įdomu tai, kad Vokietijos gynybos ministerija remiasi Kijevu, sakydama, kad „tuo metu Ukrainai nereikėjo sustiprintos atsakomųjų priemonių apsaugos“. Tuo tarpu anoniminis Ukrainos pareigūnas BILD sakė, kad „žinoma, mes norėtume nuo minų apsaugotų transporto priemonių“, tačiau „vokiečių pusė jų nepasiūlė“.

 

Kaip išsiaiškinta tyrimo metu, Vokietijos FFG visų 66 transporto priemonių užsakymus perdavė amerikiečių rangovui „The Armored Group“ (TAG). Dėl to visi šarvuočiai buvo surinkti TAG gamykloje, esančioje JAE. Iš ten šarvuočiai buvo pristatyti į Ukrainą su sustojimu Vokietijoje. Vokietijoje nebuvo surinktas nė vienas šarvuotis.

Valstybinės sutarčių kainos buvo išpūstos tris kartus: pasaulinėje rinkoje šarvuočiai BATT UMG kainuoja apie 200 000 eurų, o Vokietijos gynybos ministerija už juos sumokėjo 600 000 eurų už vieną transporto priemonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(95)
(-50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()