Putinui nepatiks. Ne visi rusai Avdijivkos užėmimą laiko sėkme  ()

Avdijivkos užėmimas rusams kainavo dešimtis tūkstančių karių (žuvusių ir sužeistų). Rusijoje žmonės švenčia Ukrainos miestų užgrobimą, bet yra ir tokių, kurie supranta, kokie beprasmiški yra Rusijos veiksmai Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų nuostoliai Avdijivkoje yra didžiulis smūgis Rusijos kariuomenei. Rusijos opozicionierė ir politikos analitikė Olga Kurnosova teigia, kad ne visi tai supranta.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pranešė Putinui apie Avdijivkos užėmimą. Putinas išsiuntė sveikinimą daliniams, kurie dalyvavo miesto užėmime, ir išreiškė padėką už „puikias karines operacijas“.

Tačiau Rusijos karinė-politinė vadovybė nenori minėti kainos, kurią rusams teko sumokėti už sugriautą Avdijivką.

„Kuo didesnė užgrobta teritorija, tuo geriau Putinui tai atrodo. Ir tai, kad mirė žmonės ir miestai buvo nušluoti nuo žemės paviršiaus, jam nerūpi. Jam nerūpi kiti, svarbiausia išlikti valdžioje neribotą laiką. Tai – viskas, ko jis siekia“, – pabrėžė Kurnosova.

Rusai labai džiaugiasi naujais teritoriniais savo kariuomenės pasiekimais, nors tikriausiai net nežino, kur yra Avdijivka ir kokia yra jos karinė reikšmė. Rusijos karininkai, kurie bent šiek tiek supranta situaciją, nesupranta, kodėl Vladimiras Putinas ten paguldė apie 50 tūkstančius žmonių.

 

„Jie supranta, kokie dideli šie nuostoliai. Galbūt kažkam atrodo, kad visa tai yra nesąmonė, ir niekas to nemato, bet taip yra todėl, kad Putinas bando viską užpildyti pinigais ir užčiaupti mobilizuotųjų šeimų burnas“, - sakė analitikė.

Kurnosovos nuomone, euforija dėl laikino teritorinio pasiekimo bus trumpalaikė, o supratimas apie praradimus netrukus gali pasiekti net eilinius rusus.

 

(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: