Avdijivką paliko paskutiniai. Keturis mėnesius atsilaikė pragare (Video)  ()

Sprendimas priimtas siekiant išvengti apsupimo ir išsaugoti kariškių gyvybę bei sveikatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutiniai po keturių mėnesių gynybos Avdijivkos kokso ir chemijos gamyklą paliko 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados 25-ojo puolimo bataliono kovotojai. Tai pirmadienį, vasario 19 d., pranešė 47-osios brigados spaudos tarnyba.

„Brigados vadovybė padarė viską, kas įmanoma, kad apsaugotų mūsų karius, teikdama galingą ugnies paramą“, – sakoma pranešime.

Kariai prisiminė, kad Rusijos okupantai nesiliovė bandę užgrobti gamyklą nuo 2023 metų spalio pabaigos, tačiau priešo „mėsos šturmai“ nesiekė už tvoros. „Bradley“ pėstininkų kovos mašinų ekipažai, bepiločių orlaivių operatoriai ir pėstininkai „atmušdavo priešą precedento neturinčiu mastu“.

„Kiekvienas mūsų kovotojas visą laiką sąžiningai, oriai ir drąsiai atliko savo pareigas. Garbė!“ - pridėta prie brigados pranešimo.

Vasario 17-osios naktį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis paskelbė, kad po keturis mėnesius trukusių intensyvių kovų ir reguliarių Rusijos Federacijos smūgių gynybos pajėgos pasitraukė iš Donecko srities Avdijivkos. Anot jo, toks sprendimas priimtas siekiant išvengti apsupimo ir išsaugoti kariškių gyvybę bei sveikatą.

 

„Taurijos“ karių operatyvinės ir strateginės grupuotės vadas Oleksandras Tarnavskis sakė, kad daliniams pasitraukiant iš Avdijivkos „kažkiek“ Ukrainos karių buvo paimta į nelaisvę.

„Rusijos Federacija turi pakankamai jėgų žengti toliau. Rusija Avdijivkoje panaudojo beprotiškai daug išteklių“.

 

Analitinis portalas „DeepState“ pranešė, kad Rusijos okupantai Muziejaus pozicijoje (buvęs karinis dalinys „Zenit“) Avdijivkoje nušovė šešis į nelaisvę paimtus ukrainiečių karius, kurie liko ten pasitraukus iš miesto Ukrainos kariuomenei. Keturi iš jų buvo sužeisti ir negalėjo vaikščioti.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše Ukrainos karių artimieji atpažino tris sužeistuosius, likusius „Zenit“ pozicijoje prie Avdijivkos, pranešė „Slidstvo.Info“.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: